Ελλάδα

Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: «Οι ιερές εικόνες δεν μεταδίδουν τον ιό»

«Η Ιερά Σύνοδος έκανε έκκληση και προτροπή», τόνισε ωστόσο ο σεβασμιότατος

Παρά τις ανησυχητικές εικόνες, με τους χιλιάδες πιστούς να συγκεντρώνονται χωρίς να τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στις εκκλησίες, οι εκπρόσωποι της εκκλησίας επιμένουν στη ρητορική πως ο ιός δεν μεταδίδεται εντός του ιερού χώρου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Τιμόθεος μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”, τονίζοντας πως “οι ιερές εικόνες, τα αποτυπώματα των Αγίων μας, δεν μεταδίδουν τον ιό και τις ασθένειες, όμως, όπως μας έλεγε και ο Απόστολος Παύλος υπάρχουν οι δυνατοί στην πίστη που διαχειρίζονται πράγματα καθημερινότητας, όπως εκείνοι τα κρίνουν, αλλά υπάρχουν και οι ασθενείς, οι πιο αδύναμοι στην πίστη“.

Ο σεβασμιότατος είπε ουσιαστικά πως η εκκλησία αφήνει στην ευχέρεια των πιστών να τηρήσουν τα μέτρα, όπως αυτοί κρίνουν.

«Ο δυνατός άνθρωπος στην πίστη, όπως και να προσκυνήσει θα πάρει τη χάρη του, αυτός που είναι αδύναμος ας κρατήσει την μάσκα του», τόνισε.

«Η Ιερά Σύνοδος έκανε έκκληση και προτροπή στους πιστούς για διαγνωστικό έλεγχο κατά του κορωνοϊού», τόνισε, σημειώνοντας όμως πως δεν επέβαλε στους πιστούς και ιερείς τι να κάνουν.

Όλη η επικαιρότητα