Ηλεία

Έκπτωτος ο εργολάβος για το έργο κατασκευής της πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Έκπτωτος κηρύχθηκε ο εργολάβος που εκτελεί το έργο κατασκευής της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Με σχετική απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ήλιδας, κηρύσσεται έκπτωτος ο ανάδοχος του έργου: «Προσθήκη διώροφου κτιρίου μεθ’ υπογείου για Τ.Ε.Π. , Μ.Α.Φ. και χώρους για Η/Μ εγκαταστάσεις στο Γ.Ν. Αμαλιάδας (Α’ Φάση)», προϋπολογισμού 2.771.743,24 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, ο εργολάβος κηρύσσεται έκπτωτος γιατί δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές της ειδικής πρόσκλησης που του είχε αποσταλεί από τις 21 Απριλίου 2017.

Ο ανάδοχος έχει δικαίωμα να ασκήσει ένσταση κατά της συγκεκριμένης απόφασης εντός προθεσμίας 15 ημερών.

‘Δεν συμμορφώθηκε’

Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ήλιδας αιτιολογεί την απόφασή της αναφέροντας ότι στις 7 Ιουνίου 2017 παρήλθε η προθεσμία που τέθηκε στον ανάδοχο με την Ειδική Πρόσκληση και κατόπιν αυτοψίας που έγινε από τους επιβλέποντες του έργου, διαπιστώθηκε ότι ο ανάδοχος δεν συμμορφώθηκε προς όσα καλείται με την Ειδική Πρόσκληση, δηλαδή δεν εκτέλεσε καμία από τις εργασίες που αναγράφονταν σε αυτήν.

Στην απόφαση περιγράφονται αναλυτικά οι παρεμβάσεις οι οποίες έπρεπε να είχαν γίνει και δεν έγιναν και πιο συγκεκριμένα αφορούν στο νεκροτομείο, στο γραφείο προϊσταμένου συντήρησης, στην υποδοχή, στο UPS, στα αντλιοστάσια, στο χώρο ΚΚΜ, στο λεβητοστάσιο, στην αίθουσα γύψου, στο χώρο εργαλείων αποστείρωσης, στο δωμάτιο υπερήχων, στο χειρουργείο, σε δωμάτια και γενιά στο κτίριο, καθώς και στον αύλειο χώρο και στις όψεις του κτιρίου.

Κατά συνέπεια η τεχνική υπηρεσία σημειώνει ότι από την πλευρά του αναδόχου συνίστανται παραλείψεις εκπλήρωσης από μέρους του των συμβατικών του υποχρεώσεων, που καθιστούν προφανώς αδύνατη την ολοκλήρωση εκτέλεσης του έργου.

Έγγραφο από το Υπουργείο

Να σημειωθεί ότι στις 15 Ιουνίου είχε προηγηθεί έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας προς την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ήλιδας, με το οποίο ζητούσε πλήρη ενημέρωση για τον προϋπολογισμό των υπολειπόμενων εργασιών της Ά φάσης του έργου, αλλά και της Β’ φάσης, που αφορά στον πρώτο όροφο του κτιρίου, καθώς και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, προκειμένου να ενημερωθεί η ηγεσία του Υπουργείου.

Άλλωστε, ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση και λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας έχει εκφραστεί από το ίδιο το γραφείο του πρωθυπουργού και υπήρξε και τις τελευταίες ημέρες επικοινωνία με τον αν. διοικητή κ. Γιάννη Λέντζα για το συγκεκριμένο θέμα.

Μετά το πέρας των 15 ημερών, που έχει προθεσμία ο ανάδοχος για να υποβάλει ένσταση, θα προχωρήσει η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου Ήλιδας, Νοσοκομείου και Υπουργείου, για να προχωρήσει η αποπεράτωση του έργου με νέα διαδικασία.

Όλη η επικαιρότητα