Κόσμος

Έκρηξη κοντά στην Αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη

Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή έκρηξη στην Πράσινη Ζώνη στην Βαγδάτη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά, σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο μαρτυρίες, η έκρηξη ακούστηκε μέχρι την ιρακινή πρωτεύουσα, ωστόσο, δεν ήταν ξεκάθαρο εκείνη τη στιγμή τι συνέβη.

Σύμφωνα με το Sky News Arabia η επίθεση σημειώθηκε στην πράσινη ζώνη και η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί προς την αμερικανική πρεσβεία. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα και η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει ήδη εκκενωθεί.

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα.

Το κλίμα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα τεταμένο, μετά την εκτέλεση από αμερικανικές δυνάμεις, του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, η κηδεία του οποίου, νωρίτερα σήμερα, μετατράπηκε σε αντιαμερικανική διαδήλωση με μηνύματα περί «εκδίκησης» κατά της Ουάσιγκτον.

Λίγες ώρες πριν την επίθεση σε εικόνες που μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση, απεικονίζεται ένα τζαμί, στον τρούλο του οποίου υψώνεται για πρώτη φορά στην Ιστορία μια κόκκινη σημαία.

Όπως αναφέρει το Associated Press η κόκκινη σημαία στην παράδοση των σιιτών συμβολίζουν τόσο το αίμα που χύνεται άδικα, όσο και την έκκληση για εκδίκηση για κάποιον που σκοτώθηκε.

viia

Όλη η επικαιρότητα