Ελλάδα

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Καρέ-καρέ το καρτέρι θανάτου στον μαφιόζο (vids)

Ακούστε το άρθρο
Παγίδα θανάτου για τον 56χρονο από τον Λίβανο – Βρήκαν ίχνη δυναμίτιδας στη διαλυμένη Mercedes AMG του – Tι κατέγραψε η κάμερα του ethnos.gr
Από μια ισχυρή έκρηξη στη λεωφόρο Βουλιαγμένης συγκλονίστηκε το πρωί της Παρασκευής η περιοχή της Γλυφάδας, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Νικόλαου.
Ήταν λίγο μετά τις 10. Ένας 56χρονος από τον Λίβανο, με αυστραλιανό διαβατήριο, κατέβηκε από το γυμναστήριο -όπου, σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάει στις 9 το πρωί- άνοιξε την πόρτα του πανάκριβου Mercedes-AMG -οι αρχικές πληροφορίες της Αστυνομίας έκαναν λόγο για αυτοκίνητο μάρκας Porsche- και έκατσε στη θέση του οδηγού. Πατώντας το κουμπί για να πάρει μπρος, το αυτοκίνητο τινάχτηκε στον αέρα και τυλίχτηκε στις φλόγες, ενώ φωτιά πήραν και τέσσερα οχήματα τα οποία ήταν παρκαρισμένα πίσω από αυτό.

Κάτοικοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, ενώ οι πυροσβέστες που έφτασαν απεγκλώβισαν τον άντρα και τον μετέφεραν στο Ασκληπιείο Βούλας με εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

Το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έφθασε στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης -στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Αγίου Νικολάου στη Γλυφάδα- ερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι δράστες παγίδεψαν το αυτοκίνητο με πινακίδες Αυστραλίας και τραυμάτισαν τον Λιβανέζο οδηγό του (το δίπλωμα που βρέθηκε είναι και αυτό Αυστραλίας).

Η Ασφάλεια και συγκεκριμένα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών που ανέλαβε την υπόθεση ερευνά αν είναι εγκληματική ενέργεια και το κυριότερο ποιοι είναι αυτοί που ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον επιχειρηματία.

Αστυνομικοί, παίρνουν καταθέσεις από άτομα που φέρονται να τον γνώριζαν, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για αυτόν, ενώ άλλο κλιμάκιο μετέβη και στο Ασκληπιείο Βούλας για να μιλήσει με το θύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άντρας ζει τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα και συνήθιζε σχεδόν καθημερινά να επισκέπτεται το συγκεκριμένο γυμναστήριο. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε απασχολήσει τις αρχές, ωστόσο αυστραλιανά ΜΜΕ τον συνδέουν με τη δράση συμμοριών του υποκόσμου της Αυστραλίας.

Ο 56χρονος Α.Μ. φέρεται να είχε φύγει από την Αυστραλία περίπου το 2014. Στην Ελλάδα βρισκόταν τα δύο τελευταία χρόνια και ζούσε στη Γλυφάδα – «τα ελληνικά Χάμπτονς», όπως γράφουν χαρακτηριστικά τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας. Σύμφωνα μ’ αυτά μάλιστα, ο Α.Μ. φέρεται να είχε δοσοληψίες με τη ρωσική μαφία. Ο 56χρονος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Αυστραλία μετά το ξέσπασμα «εμφυλίου» στη διαβόητη συμμορία μηχανόβιων κακοποιών Comanchero, στην οποία το «δαχτυλίδι» της αρχηγίας κέρδισε ο Νικ Μάρεϊ έναντι του Α.Μ. αφού μαζί του τάχθηκαν οι παλαιότεροι της συμμορίας, ενώ το «νέο αίμα» συντάχθηκε με τον Μάρεϊ.

Ο εμφύλιος μάλιστα ήταν αιματηρός: απόπειρες δολοφονιών, καμένα σπίτια και αυτοκίνητα, πυροβολισμούς- με απώλειες και από τα δύο στρατόπεδα. Μάλιστα, άνθρωποι του 56χρονου επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Μάρεϊ, τον «γάζωσαν» στον θώρακα μέσα σε κατάστημα που διατηρούσε, ωστόσο επέζησε και επικράτησε.

Ο Α.Μ. ήταν επικεφαλής των Comancheros Victorian από το 2013 μέχρι το 2014 οπότε κι έφυγε από τη χώρα. Παρά το γεγονός ότι είναι στην Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια, η αστυνομία της Αυστραλίας υποστηρίζει ότι ο Α.Μ. εξακολουθεί να ασκεί επιρροή στους Comancheros.  Μάλιστα, σύμφωνα με τη Heraldsun, ο Α.Μ., που έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης δέκα ετών για διακίνηση ηρωίνης, φέρεται να είχε σχέσεις και με εμπόριο όπλων.

Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες και τα ερωτήματα αρκετά. Πρώτο βασικό ερώτημα είναι πόση ώρα ήταν παρκαρισμένο το όχημα στο σημείο και πότε πρόλαβαν οι δράστες να τον τοποθετήσουν. Για τον λόγο αυτό, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο κάμερες καταστημάτων και από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης έτσι ώστε να συγκεντρώσουν στοιχεία για τους δράστες και το δρομολόγιο που ακολούθησαν μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικής ύλης -πιθανώς δυναμίτιδας- και αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι το ενδεχόμενο ο μηχανισμός να ενεργοποιήθηκε με τηλεκοντρόλ. Κάποιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας θεωρούν πως ήταν συνδεδεμένος με τη μίζα.

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες συνεχίζονται…

Όλη η επικαιρότητα