Κόσμος

Έκρηξη βυτιοφόρου στο Γιοχάνεσμπουργκ: Στους 26 ο απολογισμός των νεκρών

Στους 26 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη βυτιοφόρου κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές
Ακούστε το άρθρο

Στους 26 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη βυτιοφόρου κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, καθώς οκτώ άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους τις τελευταίες 48 ώρες.

«Όσον αφορά τους νεκρούς, η αστυνομία έχει πλέον επιβεβαιώσει ότι φτάσαμε στους 26. Χάσαμε 26 ανθρώπους σε αυτήν την τραγωδία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της επαρχίας Γκαουτένγκ, Πανιάζα Λεσουφί σήμερα, στο περιθώριο μιας επίσκεψης στις οικογένειες των θυμάτων.

Το Σάββατο, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα βυτιοφόρο που μετέφερε αέριο έπιασε φωτιά ενώ βρισκόταν κάτω από μια χαμηλή γέφυρα κοντά σε ένα νοσοκομείο στο Μπόκσμπουργκ, περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ. Το δυστύχημα «προκάλεσε διαρροή και οδήγησε σε αυτή την τεράστια έκρηξη με αποτέλεσμα σημαντικές ζημιές» σε ακτίνα 500 μέτρων, σύμφωνα με τις επαρχιακές υγειονομικές αρχές.

Οκτώ άτομα υπέκυψαν «σε σοβαρά εγκαύματα και τραυματισμούς», έγινε γνωστό προχθές, Δευτέρα. Και άλλα οκτώ έκτοτε. Πολλά από τα θύματα εργάζονταν στο νοσοκομείο Tambo Memorial, το οποίο υπέστη ζημιές από την έκρηξη με σπασμένα παράθυρα και με οροφές να καταρρέουν.

Ερασιτεχνικά βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη στιγμή της έκρηξης και μια τεράστια, πύρινη σφαίρα, κάτω από τη γέφυρα. Το όχημα ήταν προφανώς πολύ ψηλό και δεν χωρούσε να περάσει από εκείνο το σημείο. Μετέφερε περίπου 60.000 λίτρα υγραέριο, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως σε φούρνους και κουζίνες.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Όλη η επικαιρότητα