Ηλεία

Εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας από την Π.Ε Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Συγκεντρώθηκαν 106 μονάδες αίματος με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της ΠΔΕ

Με τη συγκέντρωση 106 πολύτιμων μονάδων αίματος ολοκληρώθηκε η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου στο νομό μας, με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Από τη Δευτέρα 6 έως το Σάββατο 11 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν έξι οργανωμένες αιμοληψίες στην Αρχαία Ολυμπία, στο Λάλα, στον Πύργο, στα Λεχαινά και στη Ζαχάρω. Πολύτιμοι αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια, στάθηκαν δήμοι της Ηλείας, που ενεργοποίησαν φορείς και συλλόγους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις περιοχές τους.

«Η πρωτοβουλία μας να εξασφαλίσουμε την παρουσία της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Νομό Ηλείας, δεν θα είχε απολύτως κανένα νόημα, αν αυτή δεν συνοδευόταν από την άμεση ανταπόκριση και ευαισθητοποίηση του κόσμου», δήλωσε ο Αντιπεριφέρειαρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, επισκεπτόμενος τις περιοχές στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι αιμοληψίες. Δεν παρέλειψε τέλος, να ευχαριστήσει από βάθους καρδιάς, τη Διοίκηση του Γ.Ν Ηλείας αλλά και τους γιατρούς και νοσηλευτές της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας, τους αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους για την ενεργοποίησή τους, τους δημάρχους, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους και μέλη των Τ.Κ, τους προέδρους και τα μέλη συλλογικοτήτων και εθελοντικών ομάδων και τους αιμοδότες, «…όλους  μαζί και τον καθένα ξεχωριστά, για την δική τους σημαντική συμβολή και συνδρομή στην διοργάνωση, διενέργεια και επιτυχή ολοκλήρωση της κοινωνικής αυτής δράσης. Πέραν της πρακτικής βοήθειας που παρείχαν, για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα, η συμμετοχή όλων έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης. Κάτι που έχουμε πραγματικά ανάγκη, ειδικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που βιώνει και η χώρα μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Γιατί, όλοι μαζί, μπορούμε πάντα να πετυχαίνουμε περισσότερα», σημείωσε τέλος ο κ. Γιαννόπουλος.

Λειτουργία προσωρινού τμήματος αιμοδοσίας

Το Προσωρινό Τμήμα Αιμοδοσίας συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Π.Ε Ηλείας, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και ώρες 10:00-13:00.

Λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας και των εορτών του Πάσχα, το προσωρινό τμήμα, θα λειτουργήσει ως εξής:

-Μ. Δευτέρα 13/4/20 και Μ. Τετάρτη 15/4/20, (10:00-13:00)

-Τετάρτη 22/4/20 και Παρασκευή 24/4/20, (10:00 – 13:00)

Όλη η επικαιρότητα