Ηλεία

Εκσυγχρονίζεται μέσω ΕΣΠΑ το κολυμβητήριο του Πύργου!

kolymbhthrio_3.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την αθλητική κοινότητα του δήμου Πύργου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2014, ύστερα από την ένταξη στο ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, του έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του δημοτικού κολυμβητηρίου Πύργου.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Παναγόπουλος, που βρέθηκαν στο χώρο του κολυμβητηρίου το μεσημέρι, η ένταξη του έργου αυτού ήταν ένα αίτημα ετών τόσο από πολίτες όσο και από εκπροσώπους αθλητικών σωματείων, με σκοπό το κολυμβητήριο να λειτουργεί άψογα και με ασφαλή τρόπο για όσους το χρησιμοποιούν. Στην παρουσίαση του έργου παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος, Λάμπης Αριστειδόπουλος και ο πρόεδρος του δημοτικού σταδίου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος.

«Είναι ένα έργο που το παλέψαμε πολύ καιρό, τελικά η πράξη ένταξης υπεγράφη και το Κολυμβητήριο του Πύργου ανακαινίζεται, εκσυγχρονίζεται και λόγω των διαστάσεων του αποτελεί ίσως το πλέον χρηστικό και σωστού μεγέθους κολυμβητήριο για την περιοχή μας. Νομίζω ότι μετά από αυτό, το κόστος λειτουργίας του ελαχιστοποιείται έτσι ώστε να μπορέσουμε πια να προγραμματίσουμε τη λειτουργία του και την άθληση των παιδιών μας και των ενηλίκων όπως ακριβώς αξίζει σε αυτή την πόλη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παρασκευόπουλος.

Τι περιλαμβάνει η μελέτη

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν χθες, η μελέτη του έργου που έχει προϋπολογισμό περίπου 500.000 ευρώ, περιλαμβάνει θέρμανση του νερού της πισίνας με γεωθερμία και αντλίες θερμότητας, ενώ προβλέπεται επίσης να κατασκευασθούν μεταλλικά στέγαστρα στις πισίνες και οροφή από πλέξι γκλας ώστε να προστατεύεται ο χώρος του κολυμβητηρίου από άσχημες καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα, όπως τονίστηκε θα δημιουργηθούν ανεμοφράκτες περιμετρικά του κολυμβητηρίο, ενώ σε ολόκληρο το εμβαδόν θα τοποθετηθεί ειδική μόνωση. Τέλος, η μελέτη, προβλέπει και την εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων, ώστε να υπάρχει πάντοτε ζεστό νερό στα ντους για όσους θελήσουν να τα χρησιμοποιούν μετά τη χρήση της πισίνας.

Αναμένεται η δημοπράτηση

Στην επόμενη φάση του έργου, η Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες θα προχωρήσει στην οριστική μελέτη, ώστε να προχωρήσει η εντολή δημοπράτησης από τη Διαχειριστική Αρχή.

«Ελπίζουμε μέχρι τον Ιούνιο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, να το δημοπρατήσουμε και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος που τόνισε επίσης πως από τη μελέτη προκύπτει ότι θα υπάρχει εξοικονόμηση γύρω στο 75-80% στο κόστος λειτουργίας, ενώ σημείωσε πως από τη στιγμή της δημοπράτησης θα απαιτηθεί περίπου ένας χρόνος ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Το κολυμβητήριο αθλητική κυψέλη…

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού σταδίου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος μιλώντας για τα έργα που θα γίνουν στο κολυμβητήριο, επεσήμανε: «Χαιρετίζουμε κι εμείς από την πλευρά μας, η Διοίκηση του δημοτικού σταδίου αυτό το σπουδαίο αθλητικό έργο που ουσιαστικά είναι ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών και των αθλητικών παιδιών της πόλης μας, του δήμου μας και όλης της Ηλείας. Είναι ένα κολυμβητήριο το οποίο αποτελούσε και αποτελεί το μεγαλύτερο βάρος του αθλητικού κέντρου εδώ και γι’ αυτό τον λόγο πιστεύουμε ότι θα είναι μια αθλητική κυψέλη για όλα τα παιδιά, τους αθλητές ακόμα και για τους μεγάλους».

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα