Ηλεία

Έκτακτη διήμερη αιμοδοσία από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Κάλεσμα για έκτακτη αιμοδοσία από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες σε αίμα για τους εγκαυματίες- θύματα της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική.

Η έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου και αύριο Πέμπτη 26 Ιουλίου στο Τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, από τις 9 το πρωί έως τις 1:30 το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας έχει ως εξής:

«Η πρωτοφανής τραγωδία που έπληξε χθες τη χώρα μας, με επίκεντρο την Αττική, αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, καμένα σπίτια και τεράστια οικολογική καταστροφή.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές ας συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε.

Οι εγκαυματίες έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων του, σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να δώσουν αίμα, στο  Νοσοκομείο Αμαλιάδας στο τμήμα  Αιμοδοσίας και τους κατοίκους του Ν.Ηλειας  να στηρίξουν την Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 25 & Πέμπτη 26 Ιουλίου στο Γ.Ν Αμαλιάδας».

Μην λείψει κανείς

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Τσαούσης, στέλνει το λιτό αλλά περιεκτικό μήνυμα: «Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε αίμα. Μοιράσου τη ζωή» και καλεί όλους τους κατοίκους του δήμου Ήλιδας και όλους τους κατοίκους του νομού Ηλείας, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους και λίγο από το αίμα τους για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Όλη η επικαιρότητα