Ηλεία

Έκτακτη Συνεδρίαση Σ.Ο.Π.Π Π.Ε Ηλείας για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ακούστε το άρθρο
Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε χθες, Σάββατο 2 Ιουλίου  2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, με αφορμή τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (Κατηγορία 4 – Πολύ Υψηλός) που προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, για την Π. Ε Ηλείας.
Στη σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Γιαννόπουλο, που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, συμμετείχαν ο Διοικητής των Π.Υ Ηλείας Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Μιχάλης Οικονομόπουλος, ο Λιμενάρχης Κατακόλου Κων/νος Χαραλάμπους, οι Αντιδήμαρχοι Ήλιδας  Βαγγέλης Χριστόφορου, Αρχ. Ολυμπίας Βασίλης Αρβανίτης και Ζαχάρως Φώτης Καλογερόπουλος, η Κική Διονυσοπούλου από το Τμ. Πολ. Προστασίας του Δήμου Πύργου και ο Κων. Γκρίλλας από το Τμ. Πολ. Προστασίας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ηλείας Κων/νος Μπαλκάμος, η αναπλ. Διευθύντρια Τεχν. Έργων Π.Ε Ηλείας Νάνσυ Παναγιωτοπούλου, η αναπλ. Διευθύντρια Δασών Ν. Ηλείας Αγγελική Τσάκωνα και ο Δασάρχης Πύργου Παν. Λάττας.
Έγινε σύντομη ενημέρωση των ενεργειών στις οποίες έχουν προβεί οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Σχέδιο «Ξενοκράτης», και τονίστηκε η ανάγκη, ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας να τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, για την αντιμετώπιση πιθανού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.
 Επισημάνθηκε οτι θα πρέπει να γίνει σύσταση προς τους πολίτες να αποφεύγουν εργασίες καθώς και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Ενδεικτικά, απαγορεύεται η χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών κ.α. Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.
Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη για περιφρούρηση της εφαρμογής της οδηγίας περί απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές, ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες.
 Καλουνται οι πολίτες, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ενημερώσουν άμεσα τις αρμόδιες Αρχές.

Όλη η επικαιρότητα