Καιρός

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται έντονα φαινόμενα από τα δυτικά

Ραγδαία μεταβολή του καιρού με ισχυρές καταιγίδες.
Ακούστε το άρθρο

Έκτακτο δελτίο  καιρού με έντονα φαινόμενα από τα δυτικά εξέδωσε μόλις πριν από λίγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη
δυτική Πελοπόννησο.

β. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς
πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία.

γ. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τη νύχτα του Σαββάτου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
δ. Από τη νύχτα της Παρασκευής έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

2. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν την Παρασκευή, που βαθμιαία το Σάββατο θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Παρακολουθήστε στον χάρτη του weather.us που ακολουθεί την πορεία των έντονων βροχοπτώσεων στη χώρα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής:

Kairosparaskeui

Οι βροχές συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές της χώρας και το πρωί του Σαββάτου

kairos-ektaktodeltiokairou-vroxes

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν εκ νέου τη χώρα. Σήμερα, Πέμπτη οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες, ενώ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες  κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Ο καιρός στην Αττική θα είναι καλός, με περιόδους συνννεφιάς το μεσημέρι.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα είναι μια βροχερή ημέρα στα δυτικά και βόρεια, ενώ από το βράδυ της Κυριακής παρουσιάζεται άλλο ένα σύστημα κακοκαιρίας από τα δυτικά με ισχυρές καταιγίδες. Η κακοκαιρία  θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη.

Όλη η επικαιρότητα