Categories: Καιρός

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Share

Χαλάει ο καιρός από αύριο, Τετάρτη 15 Μαρτίου με την ηλιοφάνεια των τελευταίων ημερών να διαδέχονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ειδικότερα, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα από αύριο έως και το μεσημέρι της Παρασκευής (17/3) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, πιθανώς από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Τετάρτη (15/3)

α) από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Β. Την Πέμπτη (16/3)

α) μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου

β) από το μεσημέρι κατά διαστήματα στις Κυκλάδες και την Κρήτη

γ) στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και ξανά από το απόγευμα.

Γ. Την Παρασκευή (17/3) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Πέμπτη 16 Μαρτίου: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία βαθμιαία θα σταματήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες σε ημιορενές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι θα στραφούν βαθμιαία σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Παρασκευή 17 Μαρτίου: Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σάββατο 18 Μαρτίου: Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Κυριακή 19 Μαρτίου: Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 4, στα ανατολικά και τα νότια 4 με 6 και τοπικά Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.