Ελλάδα Καιρός

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

kairos2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ με το οποίο προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο αναμένεται επιδείνωση του καιρού από σήμερα το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια της χώρας με βροχές, καταιγίδες και παροδικά ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Μεγάλη Δευτέρα από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η Μακεδονία και η Θράκη και από τη νύχτα η Θεσσαλία.

Μεγάλη Τρίτη μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν μέχρι τις πρωινές ώρες η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

 

Πηγή: cnn.gr

Ελλάδα Καιρός

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

kairos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το απόγευμα, όταν το καλοκαίρι θα μας αφήσει και… απότομα θα μας ρίξει στην αγκαλιά του φθινοπώρου! 

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα “πέσει”. 

Τη Δευτέρα (21-09-2015) σταδιακά θα επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα με τα έντονα φαινόμενα να επηρεάζουν κυρίως τη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα καθώς και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Την Τρίτη (22-09-2015) θα επικρατήσει κακοκαιρία με τα έντονα φαινόμενα να περιορίζονται στο τέλος της ημέρας στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα. 

Σήμερα, Κυριακή 20.09.2015, ημέρα εκλογών, μέχρι το απόγευμα θα επικρατήσει η ζέστη και θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου. Η βαθμιαία μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες, που τη νύχτα θα ενταθούν και θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων 4 με 5 μποφόρ.

 
 
Πηγή: newsit.gr
Ελλάδα Καιρός

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

ektakto_deltio_epideinosis_toy_kairoy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας και από τα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά:

1) Σήμερα Κυριακή των Βαΐων (5-4-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και το βράδυ σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας (υψόμετρο περίπου 1200 μέτρα).

2) Αύριο Μεγάλη Δευτέρα (6-4-2015) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές, από το απόγευμα σταδιακά θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τη νύχτα πιθανόν στις Κυκλάδες (κυρίως τις ανατολικές). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μέτρα).

3) Τη Μεγάλη Τρίτη (7-4-2015) θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα (κυρίως την κεντρική Μακεδονία), τη Θεσσαλία και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600 μέτρα).

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Μεγάλη Τέταρτη 08-04-2015
Καιρός: στα δυτικά άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές
βροχές, λίγες καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά με βελτίωση το
βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές
καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πιθανόν και σε ημιορεινές
περιοχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία
τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για
την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί κατά
τόπους παγετός.
 
Μεγάλη Πέμπτη 09-04-2015
Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες. Στην
υπόλοιπη χωρά νεφώσεις με τοπικές βροχές, και στις νότιες θαλάσσιες
και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά.
Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8
μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά.
 
Μεγάλη Παρασκευή 10-04-2015

Καιρός: στα δυτικά ,τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες τοπικές νεφώσεις.
Στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και
στις νότιες θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές πιθανώς σποραδικές
καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν
στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
 
Όπως όλα δείχνουν το Μεγάλο Σάββατο και κυρίως την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός βελτιώνεται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και άνοδο της θερμοκρασίας.

Ελλάδα Καιρός

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

xartaetoi180313.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις πρωινές ώρες της Κυριακής και από τα δυτικά.
 
Πιο αναλυτικά:
 
1. Την Κυριακή 
α. Από τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά
και το βραδύ στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.
 
Β. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (πάνω από 900 μέτρα) και πιθανώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου (από 700 μετρά).

Γ. Οι νοτιάδες στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ.
 
2. Την Καθαρά Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά σε όλη τη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (από 1000 μέτρα). Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλα τα δυτικά θα ασθενήσουν και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.
 
3. Την Τρίτη, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν αρχικά στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές αλλά μέχρι το μεσημέρι θα ασθενήσουν.

Ελλάδα Καιρός

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

ektakto_deltio_epideinosis_toy_kairoy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες σταδιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο θα επεκταθούν ανατολικά.

Πιο συγκεκριμένα βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν:

Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης στο Ιόνιο (τα νότια νησιά), την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και αύριο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Συμφωνά με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχειά κακοκαιρία αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής για την οποία θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

Ελλάδα Καιρός

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

ektakto_deltio_epideinosis_toy_kairoy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες αύριο, Παρασκευή, και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Στο Ιόνιο, την ηπειρώτη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο αύριο Παρασκευή προβλέπονται βροχές, καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες και τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα θα συνεχιστούν κατά περιόδους και το Σάββατο όπου χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 700 μέτρα).

2. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αύριο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές.

3. Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σταδιακά από τις απογευματινές ώρες αύριο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Παρά την πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.
 
4. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη την Κυριακή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες

Σάββατο 24 Ιανουαρίου
Στα δυτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους και κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνεις 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε πτώση.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου
Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 6 με 7 με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου
Στην ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές με πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε πτώση.

Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Ιανουαρίου
Καιρός: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας με σταδιακή εξασθένηση την Τετάρτη από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια.

www.protothema.gr

Ελλάδα Καιρός

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

ektakto_deltio_epideinosis_toy_kairoy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού μέχρι το βράδυ της Κυριακής εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιώντας για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι.

Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο θα είναι αυτές του Βορείου Ιονίου, της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Στερέας, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Χαλάζι αναμένεται τοπικά στις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί από τις βραδυνές ώρες.

Ελλάδα Καιρός

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

kairos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έκακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, ισχυροί άνεμοι θα δυσκολέψουν σήμερα όσους ταξιδέψουν με πλοίο αφού σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα φτάσουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, οι άνεμοι στο Βορειοανατολικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ όπως και στο Ικάριο πέλαγος και το Νότιο Ευβοϊκό προκαλώντας πιθανά προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δίκτυα.

Ο καιρός σήμερα

Ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: απο 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία στο Ιονίου βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: απο 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελαχίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: απο 20 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα δυτικά τμήματα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: απο 22 έως 30 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: απο βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: απο 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 και κατά τη διάρκεια της ημέρας πρόσκαιρα μέχρι 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: απο 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος και μονο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: απο 23 ως 32 βαθμούς Κελσίου.

Όλη η επικαιρότητα