Ηλεία Πολιτική

Έκτακτο Δημ. Συμβούλιο Δήμου Πηνειού: Να παραμείνει ή να συγχωνευθεί (με του Βαρθολομιού) το Υποθηκοφυλακείο Γαστούνης

Ακούστε το άρθρο

Ομόφωνη απόφαση για το Υποθηκοφυλακείο Γαστούνης έλαβε χθες το  βράδυ σε έκτακτη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Πηνειού.

Ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ύστερα από την έγκυρη πληροφορία που είχε ότι κλείνει το Υποθηκοφυλακείο Γαστούνης και θα συγχωνευθεί με αυτό της Αμαλιάδος,  συγκάλεσε χθες στις 9 το βράδυ κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ.

Η συνεδρίαση κρίθηκε ως κατεπείγουσα ενόψει κατάθεσης νομοσχεδίου εντός του Νοεμβρίου σχετικά με την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων και την δημιουργία κτηματολογικών γραφείων.

Η πρόταση Καστρινού

Ο δήμαρχος κ. Καστρινός κατέθεσε προς το Σώμα την εξής πρόταση:  να παραμείνει το Υποθηκοφυλακείο και στην Γαστούνη (υπάρχει υποθηκοφυλακείο και στο Βαρθολομιό) και στην περίπτωση που μείνει ένα να συγχωνευθεί με αυτό του Βαρθολομιού. Επιπλέον απαίτηση των δημοτών του Δήμου Πηνειού είναι να εξυπηρετούνται από Υποκατάστημα Κτηματολογικού Γραφείου (έτσι θα μετονομαστούν τα Υποθηκοφυλακεία) που θα βρίσκεται στα όρια του Δήμου.

Ομόφωνα δεκτή

Το Σώμα τελικά αποφάσισε ομόφωνα υπέρ της πρότασης η οποία σήμερα ως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα κοινοποιηθεί προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τους Βουλευτές του νομού.

Στο δήμο Πηνειού υπάρχουν σήμερα δύο Υποθηκοφυλακεία με μόνιμους υποθηκοφύλακες  την κ. Χριστίνα Λάγαρη (Γαστούνη) και την κ. Ελένη Μαρκουτσά (Βαρθολομιό) τις οποίες ενημέρωσε πριν την συνεδρίαση ο κ. Καστρινός.

Να σημειωθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κυριαζής πρότεινε να ενημερωθεί για την απόφαση και ο ΔΣ Αμαλιάδας και να λάβει θέση.

Όλη η επικαιρότητα