Ελλάδα

Έκτακτο βοήθημα και τραπεζικές διευκολύνσεις για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς

kef78.jpg

Επίδομα άμεσης επισκευής ζημιών ύψους 600 ευρώ, στις οικογένειες που επλήγησαν από το σεισμό της Κυριακής στην Κεφαλονιά, θα διατεθεί άμεσα σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελάκης σε συνέντευξη του σήμερα δήλωσε πως για να λάβουν οι δικαιούχοι το επίδομα, θα καταθέτουν μόνο μια υπεύθυνη δήλωση και ο έλεγχος για το αληθές των στοιχείων θα ακολουθεί.

Στο μεταξύ, αναστέλλεται για τρεις μήνες η υποχρέωση καταβολών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης για Κεφαλονιά και Ιθάκη, ενώ το ΥΠΟΙΚ έδωσε τρίμηνη παράταση για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων και την αποπληρωμή βεβαιωμένων οφειλών.

Παράλληλα, χθες η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε την αναβολή για ένα μήνα των τρεχουσών υποχρεώσεων των κατοίκων του νησιού, ενώ η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες- μέλη της θα συνδράμουν ενεργά τις τοπικές κοινωνίες στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, μετά τους πρόσφατους σεισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες αποφάσισαν να παρασχεθεί δίμηνη (από την 27η Ιανουαρίου) αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου και τόκων των πάσης φύσεως δανείων για το σύνολο των πιστούχων (δανειοληπτών και εγγυητών), οι οποίοι είναι ήδη πελάτες των τοπικών καταστημάτων τους, ή κατοικούν μόνιμα, ή έχουν την έδρα τους, εκεί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στα τοπικά καταστήματα από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014.

Δεσμεύσεις για βοήθεια και από την Εθνική Τράπεζα

Τη δέσμευση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για διάθεση με ευνοϊκούς όρους, σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, με στόχο την κάλυψη δαπανών ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η τράπεζα, αναφέρει ότι παρατείνει, κατά δύο μήνες, τις προθεσμίες πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων, σε συνδυασμό με σημερινή απόφαση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, για αναστολή καταβολής δόσεων και τόκων των πάσης φύσεως δανείων.

Επίσης, δεσμεύει, με δική της πρωτοβουλία, σημαντικό ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για διάθεση, με ευνοϊκούς όρους, σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, με στόχο την κάλυψη δαπανών ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Όπως αναφέρεται, οι ενδιαφερόμενοι για τη χρήση των μέτρων στήριξης θα πρέπει να απευθύνονται στα καταστήματα της Τράπεζας στις πληγείσες περιοχές από τη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014, για παροχή συμπληρωματικών πληροφοριών και την υποβολή αιτημάτων.

Όλη η επικαιρότητα