Ελλάδα

Εκτέλεση σε κοινή θέα στη Νίκαια – Οι έρευνες και οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Τα στελέχη της ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας του άνδρα έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στη Νίκαια, αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας, τους φυσικούς αυτουργούς, αλλά και τον εντολέα
Ακούστε το άρθρο

Δολοφονία υψηλού ρίσκου, δείγμα της αποφασιστικότητας να «βγάλουν από τη μέση το θύμα» τους, χαρακτηρίζουν αστυνομικές πηγές την δολοφονία του άνδρα έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στη Νίκαια το βράδυ της Τρίτης (16/11).

Οι δυο δράστες έφτασαν στο πρατήριο αποφασισμένοι. Παρέμειναν στο πολυτελές αυτοκίνητο για λίγα λεπτά, περιμένοντας να εμφανιστεί ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας του πρατηρίου που ήταν και ο στόχος τους. Όταν τον είδαν, άνοιξαν πυρ εν ψυχρώ εναντίον του.

Ο άνδρας, Αλβανικής υπηκοότητας, έπεσε νεκρός φέροντας τραύματα σε στήθος και κεφάλι, ενώ ένας ομοεθνής φίλος του, τραυματίστηκε στο χέρι.

Οι εκτελεστές ανέπτυξαν ταχύτητα, αδιαφορώντας για διερχόμενους, πεζούς και οδηγούς, από έναν πολυσύχναστο δρόμο και απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα «δύο άτομα προσπάθησαν να τους καταδιώξουν με τα πόδια, αλλά ήταν αδύνατο». Η εκτέλεση έγινε παρουσία των υπαλλήλων του πρατηρίου, αλλά και ανυποψίαστων πολιτών.

Οι κινήσεις των δραστών και οι τελευταίες στιγμές στη ζωή του θύματος, έχουν καταγραφεί από κάμερες κλειστού κυκλώματος. Το όχημα διαφυγής εντοπίστηκε καμένο στην οδό Μυριβήλη στη Νίκαια, ενώ τους δράστες εκτιμάται ότι περίμενε συνεργός.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για «μαφιόζικη εκτέλεση, με σχέδιο που παραπέμπει σε επαγγελματίες εκτελεστές».

Τα στελέχη της ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση, αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας, τους φυσικούς αυτουργούς, αλλά και τον εντολέα.

Πηγή: lawandorder.gr

Όλη η επικαιρότητα