Εκπαίδευση Ελλάδα Ηλεία

Έκθεση Νεανικής Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα: Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου κέρδισε τις εντυπώσεις

Ακούστε το άρθρο

Ανάρπαστες έγιναν οι δημιουργίες των μαθητών του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου, που για 2η φορά συμμετείχε στην Έκθεση Νεανικής Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε χθες, στο Εμπορικό Κέντρο «The Mall» στην Αθήνα. Το Περίπτερό τους, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Ηλείοι, που στήριξαν το σχολείο.

Η δράση αυτή, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece), εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της Εικονικής Επιχείρησης «Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας- Εικονική Επιχείρηση 2018», και στόχο έχει τη συμμετοχή και την  αναγνώριση των επιτευγμάτων των μαθητών, την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας και του συναγωνισμού ανάμεσα στους συμμετέχοντες καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και παρουσίασης.

Το Περίπτερο «Ηλειοδώρα»

Υπεύθυνοι για το Περίπτερο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου, ήταν οι μαθήτριες Σία Μαραθιά και Μαριέλη Γερασιμοπούλου, με την Διευθύντρια του σχολείου Αγγελική Πετρόγιαννη και τους εκπαιδευτικούς Βαγγέλη Χαρίτο, Βασίλη Μπρούζα, Αγγελική Βικελή και Κωνσταντίνα Καζανή. Μαζί τους, ήταν και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε Ηλείας Τίτα Τερζή, η οποία έχει οριστεί «μάνατζερ» της εικονικής επιχείρησης του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, από το ΣΕΝ.

Οι δημιουργίες των παιδιών, κατά κοινή ομολογία ήταν ξεχωριστές και θαυμαστήκαν από όλους τους επισκέπτες. Διακρίθηκαν για την ποιότητα των πρώτων υλών και για το καλαίσθητο αποτέλεσμα, ενώ δεν απουσίαζε και ο χρηστικός τους ρόλους. Πρόκειται για δημιουργίες και προϊόντα που είχαν φτιάξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με τη βοήθεια και συνδρομή επαγγελματιών και καλλιτεχνών, φίλων του σχολείου από την περιοχή του Πύργου, που πάντα στηρίζουν τις δράσεις του σχολείου.

Πέρασαν από το περίπτερο

Από το Περίπτερο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου, πέρασαν και ξεναγήθηκαν ο Ηλείος Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης, ο Δημ. Σύμβουλος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Πύργιος πρώην Γ.Γ του Υπουργείου Εμπ. Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός, το μέλος του Πολ. Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, το  μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics Βασίλης Κασιμάτης, η πρόεδρος των εν Αθήναις Πυργίων Εβίτα Κανέλλου – Δουφεξή και η γραμματέας Πέλλη Κουκουμέλη, η σύζυγoς του Βουλευτή Ηλείας Γιάννη Κουτσούκου, Βούλα κ.α. Θερμά συγχαρητήρια για το περίπτερο τους όμως, έλαβαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί και από την υπεύθυνη της Έκθεσης, εκ μέρους του ΣΕΝ, κα Παυλίδου.

Όλη η επικαιρότητα