Ηλεία

Έκθεση ζωγραφικής στο Λούβρο: Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον Κρίστο Χάσα

Σε μια σημαντική έκθεση που πραγματοποιήθηκε για 25η χρονιά στο Λούβρο στο Παρίσι, συμμετείχε με έργα του  ο ζωγράφος Kristo Defrim Hasa από την Αμαλιάδα.

Στην έκθεση συμμετείχαν 1.108 καλλιτέχνες και λειτούργησαν 51 γκαλερί, με συνολικά 4.300 έργα και η συμμετοχή του κ. Hasa αποτελεί μια σημαντική διάκριση στην διαδρομή του στα εικαστικά δρώμενα, αλλά και τιμή για την Αμαλιάδα, της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλα αυτά τα χρόνια που ζει με την οικογένεια του και προσφέρει πολύτιμο έργο στα εργαστήρια ζωγραφικής, όπως της Παπαχριστοπουλείου.

Κατά τις τρείς μέρες που λειτούργησε η έκθεση, την επισκέφθηκαν 20.000 άτομα και ήταν η πρώτη συμμετοχή του κ. Hasa σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Συγκινημένος και ενθουσιασμένος για την συμμετοχή, αλλά και για τις εμπειρίες που αποκόμισε, ο κ. Hasa δήλωσε: «Την συμμετοχή μου αυτή την αφιερώνω στις δύο μου πατρίδες, το Γκραμς και την Αμαλιάδα, όπου έχω μοιράσει τη ζωή μου. Για εμένα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είχα την ευκαιρία να μελετήσω διάφορες τεχνικές απ’ όλο τον κόσμο και να γνωρίσω την όμορφη πόλη του Παρισιού.

Και μόνο η συμμετοχή μου σε μια έκθεση που φιλοξενούνταν στο Λούβρο, μόνο δέος μπορεί να προκαλέσει και είμαι πραγματικά ευγνωμόνων για αυτή την ευκαιρία που είχα».

Όλη η επικαιρότητα