Εκτίναξη του cybersex – Είναι τελικά απιστία;

Σε έξαρση λόγω γενικής καραντίνας το διαδικτυακό σερφάρισμα αλλά και το cybersex, το οποίο έχει απογειωθεί, σύμφωνα με τους σεξολόγους. Το ερώτημα όμως που επανέρχεται αυτή την περίοδο είναι συγκεκριμένο…

Από την στιγμή που το ίντερνετ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έγινε ένα εργαλείο στο οποίο οι άνθρωποι μπορούσαν να βρουν και άλλα πράγματα εκτός από συνταγές ή τραπεζικά παραρτήματα, χάρτες και άλλες πληροφορίες, τότε το πορνό από τις βιντεοκασέτες και τα βίντεο κλαμπ εισχώρησε και μέσα στο ίντερνετ, όπου μπορούσε κανείς να το βρει ανώνυμα και πανεύκολα και μάλιστα σε πολύ μεγάλη ποικιλία.

Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί και γίνει ακόμα πιο εύκολα και εκτός από τα χιλιάδες πορνοσάιτ πλέον οι επιλογές είναι πιο… διαδραστικές. Με τη δημιουργία των chat rooms και της κάμερας που πια υπάρχει σε κάθε υπολογιστή και smart phone, μπορεί ο καθένας να συνομιλήσει με την δική του πορνοστάρ ανά πάσα στιγμή και πολλές φορές χωρίς χρέωση.

Εφόσον όμως αυτό δεν γίνεται δια ζώσης, είναι άραγε απιστία; Αυτό αναρωτιούνται δεκάδες αναγνώστες που στέλνουν γράμματα σε εφημερίδες και στήλες συμβουλών καθώς το φαινόμενο του cybersex έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας για άντρες και τα τελευταία χρόνια και για γυναίκες, κάθε ηλικίας.

Σύμφωνα με έρευνες τις περισσότερες φορές αυτός που κάνει cybersex και έχει πιαστεί στα πράσα, λέει ότι δεν θεωρούσε την πράξη απιστία καθώς δεν ακουμπούσε και δεν είδε από κοντά το άτομο με το οποίο συναναστράφηκε. Αλλά ο απατημένος την θεωρεί μια πράξη απιστίας σχεδόν ίδια με το να έκανε σεξ με άλλο άτομο.

Σύμφωνα λοιπόν με δεκάδες έρευνες που έχουν γίνει, ναι, το cybersex η πλειοψηφία το θεωρεί απιστία…

 

 

 

via