Αθλητισμός Κόσμος

Εκτός διεθνών διοργανώσεων πετάει η FIFA την Εθνική Ρωσίας και τους συλλόγους – Η UEFA διακόπτει τη συνεργασία με Gazprom

Η απόφαση πάρθηκε και είναι επίσημη, FIFA και UEFA ανακοίνωσαν τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις
Ακούστε το άρθρο

Οι πληροφορίες που ήθελαν FIFA και UEFA να επιβάλλουν σκληρές κυρώσεις στο ρωσικό ποδόσφαιρο επιβεβαιώθηκαν άμεσα με τις διεθνείς Ομοσπονδίες να επιβάλλουν τον… ολοκληρωτικό αποκλεισμό.

«Μετά τις αρχικές αποφάσεις που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, οι οποίες προέβλεπαν την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, η FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, εθνικές ή σύλλογοι, αποκλείονται από τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας. Οι διοργανώσεις της FIFA και της UEFA μέχρι νεωτέρας.

Το ποδόσφαιρο είναι πλήρως ενωμένο και σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους που πλήττονται στην Ουκρανία.

Και οι δύο Πρόεδροι (σ.σ. Ινφαντίνο και Τσέφεριν) ελπίζουν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, ώστε το ποδόσφαιρο να μπορέσει και πάλι να αποτελέσει φορέα ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων».


Τι σημαίνει πρακτικά η ανακοίνωση των FIFA και UEFA;

Η Σπαρτάκ Μόσχας αποκλείεται από τη συνέχεια του Europa League και η Λειψία προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ η Πολωνία παίρνει άνευ αγώνος το παιχνίδι με τη Ρωσία για τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Τσεχία – Σουηδία για ένα εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

Όλη η επικαιρότητα