Ηλεία

«Εκτός ελέγχου» επιβάτης σε υπεραστικό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Ηλείας – Πως περιγράφει ο οδηγός το περιστατικό

Άβολες στιγμές έζησαν οδηγός λεωφορείου και οι επιβάτες του την περασμένη Κυριακή, όταν κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού δρομολογίου Αθήνας-Πύργου ένας άνδρας εκ των επιβατών είχε επιθετική συμπεριφορά προς τον οδηγό, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι αρχές που συνέλαβαν τον άνδρα.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό μίλησε ο οδηγός του λεωφορείου Αντώνης Πετρόγιαννης, ο οποίος ήταν και ο δέκτης της φραστικής και σωματικής βίας του μεσήλικα άνδρα. Σύμφωνα με τον κ. Πετρόγιαννη, ο συγκεκριμένος κύριος ηλικίας περίπου 60 έως 65 ετών καθόταν στα πίσω καθίσματα και ανά διαστήματα απευθυνόταν στον ίδιο ρωτώντας τον που τους πάει και πως προορισμός του ήταν ο Πύργος. Αυτό συνεχίστηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με τον οδηγό να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις στον άνδρα ώστε να μην επαναληφθεί ξανά το σκηνικό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και στα χωριά της Ηλείας η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Για την επεισοδιακή διαδρομή που είχε και το αίσιο τέλος της, μίλησε ο οδηγός του λεωφορείου Αντώνης Πετρόγιαννης

«Προσπαθούσε να πάρει το κλειδί»

Ο κ. Πετρόγιαννης ωστόσο αναφέρθηκε και στις στιγμές που η κατάσταση είχε γίνει σοβαρή. Όπως τόνισε, σε κάποια στιγμή ο ηλικιωμένος άνδρας σηκώθηκε όρθιος, ήρθε κοντά του και εν ριπή οφθαλμού πατούσε κουμπιά και προσπαθούσε να πάρει το κλειδί από τη μίζα και να σβήσει το λεωφορείο.

Όπως ήταν λογικό, ο οδηγός του λεωφορείου αναγκάστηκε να ακινητοποιήσει το όχημα του και παρότι δέχθηκε επίθεση και έγινε μάχη για να διατηρήσει το κλειδί, δεν επέτρεψε τον άνδρα να βγει εκτός λεωφορείου μιας και οι οδηγοί είναι υπεύθυνοι για κάθε άτομο που έχουν εντός αυτού και φροντίζουν για την ασφάλειά τους μέχρι το τέλος της διαδρομής. οι αρχές στο σημείο Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρχές από τους επιβάτες, ύστερα από παρότρυνση του οδηγού που φρόντιζε για το καλό του άνδρα και προσπαθούσε να τον ηρεμήσει. Στο σημείο έφθασαν άμεσα δυο άτομα της Ασφάλειας και δύο του Αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδος, με την πόρτα του λεωφορείου να ανοίγει και να συλλαμβάνεται μετά από λίγα λεπτά ο άνδρας που παρέμενε σε κρίση.

Περίπου για 20 λεπτά ακόμα το λεωφορείο έμεινε ακινητοποιημένο, με τον κ. Πετρόγιαννη να είναι φανερά ταραγμένος μιας και είναι κάτι που του προέκυψε για πρώτη φορά στα 28 χρόνια που εργάζεται ως οδηγός.

Επιπλέον, ο οδηγός εξέφρασε την αγωνία που ένιωθε εκείνη τη στιγμή για το συγκεκριμένο άνδρα μην τυχόν του φύγει στο δρόμο και πάθει κάποιο κακό, ενώ παράλληλα σημείωσε πως όσα έγιναν εν κινήσει έκρυβαν τεράστιους κινδύνους πρόκλησης κάποιου τροχαίου. Και οι επιβάτες παρ’ όλα αυτά πανικοβλήθηκαν, καθώς εκείνη τη στιγμή εντός του λεωφορείου υπήρχε μόνο ένας άνδρας και δέκα γυναικόπαιδα που κοιτούσαν όσα διαδραματίστηκαν δίχως να μπορούν να κάνουν πολλά.

Από τα στοιχεία προέκυψε πως υπήρχε σήμα από το ΑΤ Πετρουπόλεως για εγκλεισμό, με τον άνδρα να χρίζει ψυχιατρικής βοήθειας.

Όλη η επικαιρότητα