WEB tv Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Σε πλήρη εξέλιξη το πύρινο μέτωπο

Στην σύγκλιση του Συμβουλίου Διαχείρισης Κρίσεων οδηγήθηκε η Πολιτεία εξαιτίας της σοβαρότητας του κινδύνου από την νέα μεγάλη φωτιά που πλήττει την Κεντρική Εύβοια από το μεσημέρι της Κυριακής, για τη λήψη σχετικών αποφάσεων άμεσης αντιμετώπισης του.

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Εκκενώνονται χωριά [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Φωτιά στην Εύβοια: Σε πλήρη εξέλιξη το πύρινο μέτωπο - Συγκλήθηκε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων

Οι ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν αναπτυχθεί στην Δίρφη, έχουν επικεντρωθεί δημιουργώντας ένα νοητό τείχος από πυροσβεστικές δυνάμεις έξω από τα Ψαχνά αλλά και στο Κοντοδεσπότι, που παραμένει περικυκλωμένο από διάσπαρτες εστίες, που συνεχώς αναζωπυρώνονται παρά την πτώση της έντασης των ανέμων.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, μεταξύ των χωριών Κοντοδεσπότι και Σταυρός και ευτυχώς ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, ανταποκρίθηκε άμεσα στην εισήγηση της Πυροσβεστικής, για εκκένωση των κοινοτήτων που ολοκληρώθηκε επιτυχώς και εγκαίρως.

Η πυρκαγιά περικύκλωσε το Κοντοδεσπότι, περνώντας από τα σπίτια που βρίσκονται περιμετρικά του χωριού και υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον ένα σπίτι που έχει υποστεί ζημιές, ενώ το πύρινο μέτωπο κινήθηκε στη συνέχεια με μεγάλη ταχύτητα προς τα νότια, δηλαδή προς τα Ψαχνά.

Επίσης δόθηκε εντολή για την εκκένωση της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου καθώς και για κατοίκους σπιτιών που βρίσκονται περιμετρικά των Ψαχνών, αλλά και για την παιδική κατασκήνωση «Λελούδα» στην Δάφνη Ψαχνών.

Οι ελπίδες για αργότερα τη νύχτα έχουν επικεντρωθεί στην πτώση της έντασης των ανέμων και στην αύξηση της υγρασίας, ενώ από την τεράστια κινητοποίηση που επίσης έχει γίνει εγκαίρως, πλέον στο σημείο επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές και 50 στρατιώτες, καθώς επίσης 20 βυτιοφόρα των ΟΤΑ και ιδιωτικά, 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα, 11 μηχανήματα χωματουργικών εργασιών για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών έξω από τα Ψαχνά, ενώ πλέον έχουν προσγειωθεί οι ισχυρότατες δυνάμεις που επιχειρούσαν από αέρος.

Οι επίγειες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν περαιτέρω από δυνάμεις που σπεύδουν από Ήπειρο, Θεσσαλία, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Αιδηψού έχει διακοπεί εντελώς από την Καστέλλα, όπως και το επαρχιακό οδικό δίκτυο στα Νότια από Ψαχνά προς Κοντοδεσπότι και στα Βόρεια από Προκόπι προς Κοντοδεσπότι για να προληπτικούς λόγους, αλλά και για την ελεύθερη κίνηση των οχημάτων Πυροσβεστικής, Αστυνομίας ΕΚΑΒ κλπ. στην περιοχή.

Φωτιά στην Εύβοια: Σε πλήρη εξέλιξη το πύρινο μέτωπο - Συγκλήθηκε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες που κινούνται από Βόρεια Εύβοια προς Χαλκίδα, να κατευθύνονται προς τα Λουτρά Αιδηψού και να διέρχονται μέσω των Ferry Boats απέναντι στην Αρκίτσα και την Στερεά Ελλάδα, τα οποία θα εξυπηρετούν του πολίτες όλο το βράδυ εξαιτίας των συνθηκών. Όπως είναι επίσης λογικό καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους προς τα Ψαχνά.

Λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης πυρκαγιάς πραγματοποιούνται περιπολίες εναέριας επιτήρησης σε διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Συνεχής επικοινωνία Τσίπρα με Σκουρλέτη, Αποστόλου

Σε συνεχή επαφή, από το μεσημέρι, τόσο με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, όσο και με τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώνεται για τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Εύβοια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Μάλιστα, ο Β. Αποστόλου βρίσκεται επί τόπου στην περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά

ΠΗΓΗ: news247

Όλη η επικαιρότητα