Ηλεία Υγεία

Απογοήτευση – Εκτός πλάνου και πάλι η Ηλεία στην προκήρυξη για τις θέσεις ειδικευμένων ιατρών

Τεράστια η αμέλεια του υπουργείου Υγείας, ήδη αντέδρασαν οι βουλευτές και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος 

Έντονο προβληματισμό, αλλά και απογοήτευση έχει προκαλέσει η απουσία της Ηλείας από την προκήρυξη που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας (αναρτήθηκε στο Διαύγεια) για τις θέσεις ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ, όπου και τα τρία μεγάλα νοσοκομεία του νόμου είναι εκτός πλάνου.

Σε μια χρονική στιγμή όπου τα προβλήματα στα Νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων είναι μεγάλα λόγω της έλλειψης ιατρών σε πολλές και κρίσιμες κλινικές, αλλά και μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, είναι απορίας άξιο που η Ηλεία είναι εκτός και πάλι του προγραμματισμού για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού.

Οι Ηλείοι για μια ακόμη φορά νιώθουν σαν παιδιά ενός… Κατώτερου Θεού, αφού η πολιτεία τους ξέχασε και πάλι, αποφεύγοντας να δώσει λύσεις στο τεράστιο πρόβλημα της υγείας, πόσο μάλλον εν μέσω και της θερινής περιόδου, όπου ο πληθυσμός του νομού διπλασιάζεται.

Ήδη έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις από την πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία του νομού, αντιδράσεις που θα ενταθούν τις προσεχείς ώρες.

Αντωνακόπουλος: Αγνόησαν επιδεικτικά τον Πύργο

Ως προσβολή για την Ηλεία χαρακτηρίζει με χθεσινή ανακοίνωση του ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος το γεγονός πως στην προκήρυξη που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας (σ.σ. αναρτήθηκε στο «Διαύγεια»), για τις θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. το νοσοκομείο του Πύργου… είναι εκτός πλάνου!

Ο δήμαρχος Πύργου (σ.σ. που έχει θητεύσει και ως ιατρός στο νοσοκομείο του Πύργου) τους τελευταίους μήνες έχει στηλιτεύσει -ουκ ολίγες φορές- το γεγονός πως η υποστελέχωση του Γενικού νοσοκομείου της Ηλείας μπορεί να λυθεί κυρίως με πολιτική βούληση.  Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στην συγκεκριμένη προκήρυξη δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε τα νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων…

Ειδικότερα ο κ. Αντωνακόπουλος στην δήλωση του για το ζήτημα ανέφερε ότι «Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις,  ήρθε η απάντηση από το Υπουργείο Υγείας για την προκήρυξη μονίμων θέσεων -μιλάμε για μόνιμους και όχι για επικουρικούς (μηδενικό ενδιαφέρον για ετήσιες συμβάσεις)- έρχεται η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και προκηρύσσει 25 θέσεις… και καμία στο Νοσοκομείο Πύργου. Αυτό προς γνώση και συμμόρφωση των πολλών σιωπούντων, γονυκλινών και άλλων… απέναντι στη κεντρική εξουσία. Ήρθε η ώρα να μιλήσουν!! Εμείς θα δείξουμε ποιοι είναι οι μόνιμα σιωπηλοί, αυτοί που δεν μιλάνε, αυτοί που δεν διεκδικούν, αλλά ούτε στο παρελθόν διεκδίκησαν ποτέ.

Μόνο η παρούσα δημοτική αρχή, τα τελευταία 20 χρόνια έχει θέσει τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Δεν υπάρχει καμία

συζήτηση και καμία εγγραφή στα πρακτικά για ένα τόσο σοβαρό θέμα, για τους πολίτες του Πύργου. Ορισμένοι όψιμα θεώρησαν πως είμαστε Υπουργοί Υγείας… εμείς είμαστε ο Δήμος Πύργου, που πασχίζει για μία καλύτερη υγεία για το πολίτη και το λαό της περιοχής. Αυτή η κατανομή ιατρών μονίμων θέσεων, στα Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ είναι πρόκληση και αποτελεί προσβολή για την Ηλεία. Καμία θέση μόνιμου γιατρού και αγνοούν, το ότι η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου είναι κλειστή… και εφημερεύει χωρίς Παθολόγους.

Τι άλλο να πούμε;

Καλούμε άμεσα, συγκέντρωση όλων των φορέων στο Δήμο Πύργου και θα καταγράψουμε όλους τους παρόντες, τους απόντες. Θα διαπιστώσουμε, ποιοι είναι αυτοί, που υπονομεύουν τη λειτουργία ενός μεγάλου Νοσοκομείου στο Πύργο».

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημ. ΠΑΤΡΙΣ η Δημοτική Αρχή Πύργου αναμένεται να συγκαλέσει έκτακτη-ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την υποστελέχωση του νοσοκομείου Πύργου μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Έντονη αντίδραση προς τον αρμόδιο υφυπουργό…

Έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για τον … αποκλεισμό των τριών νοσοκομείων της Ηλείας, από την προκήρυξη του υπουργείου Υγείας, για τις θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. Άσκησαν δε μεγάλη πίεση στο αρμόδιο υφυπουργό, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη που είναι και ο αρμόδιος για τις προσλήψεις, για να μπει και η Ηλεία άμεσα στο πρόγραμμα πρόσληψης ιατρικού προσωπικού. Το αν θα ευοδωθεί η πίεση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα το μάθουμε πολύ σύντομα.

Όλη η επικαιρότητα