Αθλητισμός

Εκτός τουρνουά με το «καλησπέρα» ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο τουρνουά επίδειξης της Σαουδικής Αραβίας και αποκλείστηκε στο ντεμπούτο του από τον Κάμερον Νόρι. 
Ακούστε το άρθρο

Δεν τα κατάφερε ο Έλληνας πρωταθλητής κόντρα στον Κάμερον Νόρι και ηττήθηκε με 2-0 σετ στο τουρνουά επίδειξης του Ριάντ, γνωρίζοντας έτσι τον αποκλεισμό από τη συνέχεια.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο τουρνουά επίδειξης της Σαουδικής Αραβίας και αποκλείστηκε στο ντεμπούτο του από τον Κάμερον Νόρι. 

Μετά από ένα ματς που διήρκησε μόλις 71 λεπτά, ο 27χρονος Βρετανός και Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) και έτσι πήρε το “εισιτήριο” για τους “4” του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Τέιλορ Φριτς και τον Χούμπερτ Χούρκατς.

Η ήττα αυτή έθεσε εκτός συνέχειας τον Έλληνα αθλητή, ο οποίος δεν θα καταφέρει να διεκδικήσει το έπαθλο του 1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο αγώνας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε αρκετά δυναμικά την αναμέτρηση, κάνοντας το 1-0 στα γκέιμ, ωστόσο στη συνέχεια ο Κάμερον Νόρι αντέδρασε και γύρισε το εις βάρος του σκορ σε 3-1 μετά τα απανωτά λάθη στο σερβίς από τον Έλληνα πρωταθλητή. Οι άσοι του Έλληνα αθλητή και κάποιες βεβιασμένες κινήσεις του Άγγλου τενίστα έφεραν… τα πάνω κάτω στο πρώτο σετ, με τον Τσιτσιπά να μειώνει σε 5-4. Τότε, ο Νόρι κυριάρχησε και με λάθος ντροπ σοτ του Τσιτσιπά, πήρε το πρώτο σετ με 6-4 στα γκέιμ.

Ο Νόρι έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά στο ξεκίνημα, κράτησε το δικό του και πήρε το προβάδισμα στην αρχή του δεύτερου σετ με 1-0. Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωταθλητής ισοφάρισε, ωστόσο τα λάθη του στο ανέβασμα στο φιλέ, έδωσαν την ευκαιρία στο Νόρι να ανεβάσει “στροφές” και να ανακτήσει ξανά το προβάδισμα. Ο Τσιτσιπάς έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το σπάσιμο στο σερβίς του Νόρι που σήμερα είναι εξαιρετικά δύνατο και δύσκολο, με τον Άγγλο τενίστα να προηγείται πλέον με 4-2. Ένας άσος και δύο λάθη του Τσιτσιπά κάνουν το 5-3 για τον Άγγλο, ωστόσο ο Έλληνας αθλητής δεν το έβαλε κάτω και μείωσε με… όπλο του τους άσους. Οι κακές επιστροφές του Στέφανου όμως σε συνδυασμό με τα λάθη στο σερβίς του, έδωσαν το δικαίωμα στο Νόρι να επικρατήσει με 6-4 και να κάνει το 2-0, “καθαρίζοντας” τη νίκη στον αγώνα επίδειξης και αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Έλληνα πρωταθλητή.

Πηγή: ertsports.gr

Όλη η επικαιρότητα