Κόσμος

Εκτόξευση 30 πυραύλων μικρού βεληνεκούς

980010dd219efb4a569b452f139b2bdf.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στην εκτόξευση 30 πυραύλων μικρού βεληνεκούς στη θάλασσα της ανατολικής κορεατικής χερσονήσου προχώρησε τα ξημερώματα η Βόρεια Κορέα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Οι πύραυλοι, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι σοβιετικοί τύπου FROG και υπάρχουν στο οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας από το 1960, εκτοξεύτηκαν σε εμβέλεια 60 χιλιομέτρων, πριν πέσουν στη θάλασσα, αναφέρει το Yonhap. Έξι ημέρες νωρίτερα η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει ακόμα 25 πυραύλους μικρού βεληνεκούς στην ίδια περίπου περιοχή.

Η Νότια Κορέα υποστηρίζει ότι οι εκτοξεύσεις αυτές αποτελούν μια «ένοπλη διαμαρτυρία» κατά των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων που διεξάγονται μεταξύ της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ. Η Βόρεια Κορέα έχει καταγγείλει ότι αυτά τα στρατιωτικά γυμνάσια αποτελούν προετοιμασία για πόλεμο, ενώ από την πλευρά τους, Σεούλ και Ουάσιγκτον υποστηρίζουν ότι τα γυμνάσια αυτά έχουν αμυντικό χαρακτήρα.

Στις αρχές του περασμένου έτους, η Βόρεια Κορέα είχε διεξάγει την τρίτη της πυρηνική δοκιμή, έχοντας ήδη εκτοξεύσει, το 2012, έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς που σύμφωνα με επικριτές είχε ως στόχο να επιδείξει την τεχνολογία της για ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα