Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ: Χαμό προκαλεί βίντεο με περιπολικό που περνά κόκκινα με σειρήνα για… διασκέδαση

Στο βίντεο αποτυπώνεται η καμπίνα ενός περιπολικού και ακούγονται γυναικείες φωνές που διασκεδάζουν, όταν ο οδηγός του οχήματος με αναμμένες τις σειρήνες περνάει με ταχύτητα το κόκκινο φανάρι. Άμεση η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ, τονίζει ότι το περιστατικό ερευνάται.
Ακούστε το άρθρο

Σάλος έχει προκληθεί από βίντεο που έχει ανέβει στο Tik Tok και φαίνεται να είναι τραβηγμένο από το εσωτερικό περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο βίντεο ακούγονται γυναικείες φωνές που διασκεδάζουν, όταν ο οδηγός του οχήματος με αναμμένες τις σειρήνες περνάει με ταχύτητα το κόκκινο φανάρι.

Στο βίντεο διάρκειας οκτώ δευτερολέπτων που έχει αναρτηθεί στο Tik Tok, και η γνησιότητα του οποίου είναι δύσκολο να ελεγχθεί, αποτυπώνεται η καμπίνα ενός περιπολικού στο οποίο οδηγός είναι ένας αστυφύλακας και συνοδηγός του ένας υπαστυνόμος, βάσει των διακριτικών που φέρουν.

Το περιπολικό είναι μάρκας Peugeot 308 και πανομοιότυπο με αυτά που έχει προμηθευτεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελληνική Αστυνομία.

«Το περιεχόμενο του βίντεο διερευνάται» ήταν η άμεση αντίδραση από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι διερευνάται το περιεχόμενο βίντεο, που έχει αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αναπαρήχθη σε ιστοσελίδα του διαδικτύου» αναφέρεται συγκεκριμένα.

Υπερβολική ταχύτητα με αναμμένη σειρήνα

Το περιπολικό φαίνεται να κινείται στη λεωφόρο Ποσειδώνος με αναμμένους φάρους και σειρήνες. Λίγο πριν περάσει ένα κόκκινο φανάρι, ακούγονται γυναικείες φωνές από τα πίσω καθίσματα του περιπολικού από όπου κι έχουν καταγραφεί όλες οι εικόνες του βίντεο. Οι φωνές μιμούνται τη σειρήνα του περιπολικού που ηχεί εκείνη την ώρα και ξεσπούν σε γέλια όταν το όχημα αναπτύσσει ταχύτητα για να περάσει το κόκκινο φανάρι.

Αν και όλα τα παραπάνω παραπέμπουν σε περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ωστόσο ελέγχεται η γνησιότητα του βίντεο. Δηλαδή για παράδειγμα εάν το βίντεο δεν είναι προϊόν συρραφής εικόνας και ήχου, δεν έχει γίνει μοντάζ έτσι ώστε να παρουσιάζεται ως ελληνικής προελεύσεως και δεν έχουν προστεθεί ηχητικά εφέ με γυναικείες φωνές.

πηγή:in.gr

Όλη η επικαιρότητα