Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ.: Εξάρθρωση συμμορίας με βαρύ οπλισμό που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές

Συνελήφθησαν σε συντονισμένη επιχείρηση σε Ηλιούπολη, Κορυδαλλό, Άγιο Δημήτριο, Παιανία
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατάφερε να εξιχνιάσει την ληστεία σε χρηματαποστολή στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, την οποία διέπραξε συμμορία την περασμένη, και να συλλάβει τα πέντε μέλη της, ηλικίας 46, 48, 49, 51 και 53 ετών, που είχαν αφαιρέσει ποσό 230.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης στις περιοχές της Ηλιούπολης, του Κορυδαλλού, του Αγίου Δημητρίου και της Παιανίας.

Όπως ανέφερε, ο διοικητής της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 3 ληστείες σε χρηματαποστολές, 2 κλοπές αυτοκινήτων και 2 κλοπές μοτοσυκλετών.

Επιπλέον προέκυψε, ότι ένας εκ των συλληφθέντων το 2012, μαζί με συνεργούς, είχαν διαπράξει δύο ληστείες σε τράπεζα στην Καλαμάτα και σε γραφεία εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Στις περιπτώσεις αυτές οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς, κατά των οποίων δεν δίστασαν να πυροβολήσουν, προκαλώντας στη πρώτη περίπτωση τον σοβαρό τραυματισμό τριών αστυνομικών, ενώ στη δεύτερη προκάλεσαν φθορές σε περιπολικό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 231.400 ευρώ, 2 πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, 6 πιστόλια, 2 περίστροφα, 2 καραμπίνες, πλήθος φυσιγγίων, πυροκροτητές, εκρηκτικές ύλες και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, κυνηγετικά μαχαίρια, αλεξίσφαιρα, χρονόμετρα, φορητοί ασύρματοι, διαρρηκτικά εργαλεία και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Όλη η επικαιρότητα