Ηλεία

ΕΛ.ΑΣ: Κανένα νέο όχημα δεν έρχεται στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Σκανδαλώδες θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός πως για ακόμα μια φορά η Ηλεία δεν ωφελείται από την ενίσχυση που υπήρξε στο στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τελευταία ενίσχυση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες με 70 οχήματα να δίδονται συνολικά σε διάφορες περιφέρειες, με τη Δυτική Ελλάδα για ακόμα μια φορά να μένει εκτός σχεδίων.

Τα 70 αυτά οχήματα υπηρεσιακού χρωματισμού αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» των Περιφερειών Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου. Όσον αφορά την κατανομή τους, η Πελοπόννησος θα λάβει 20 οχήματα, η Αττική 15, η Θεσσαλονίκη 9, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 6, η Στερεά Ελλάδα 5, η Δυτική Μακεδονία 4, τα Ιόνια Νησιά 4, η Ήπειρος 4 και το Βόρειο Αιγαίο 3.

Αξιοσημείωτο βέβαια είναι το γεγονός πως από τις αρχές του έτους έχουν παραληφθεί συνολικά 564 υπηρεσιακά οχήματα, όπου η Ηλεία δεν έλαβε κανένα όφελος από τη συγκεκριμένη ενίσχυση. Συγκεκριμένα, 195 οχήματα παραλήφθηκαν τον Ιανουάριο στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και κατανεμήθηκαν σε Αττική, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Κρήτη και Ήπειρο. Επόμενη ενίσχυση ήταν αυτή των 35 οχημάτων το Μάρτιο, που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ και κατανεμήθηκαν σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία. Τελευταία ενίσχυση πριν από αυτή των 70 ήταν τα 264 οχήματα τον Απρίλιο, που ελήφθησαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 και κατανεμήθηκαν σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Ήπειρο και Βόρειο Αιγαίο.

Με την προσθήκη των οχημάτων μπορεί να ενισχύθηκε σημαντικά και να αναβαθμίστηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των κατά τόπους αστυνομικών Υπηρεσιών, καθώς και η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, ωστόσο η Ηλεία για ακόμα μια φορά έμεινε εκτός να παρακολουθεί τις εξελίξεις από τη θέση του θεατή.

Όλη η επικαιρότητα