Ηλεία

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Ηλείας – Κοπή πίτας: Στόχος και τη νέα χρονιά η ενημέρωση για τις ρευματικές παθήσεις

Ακούστε το άρθρο

Την πίτα της έκοψε, το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020, η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) Ηλείας. Η κοπή πραγματοποιήθηκε στο Corte café στην κεντρική πλατεία του Πύργου παρουσία μελών και υποστηρικτών της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. και των ιατρών Γιώργου Πεντάζου (ειδικού ρευματολόγου), Παναγιώτη Σταθόπουλου (λογοθεραπευτή) και Μαρίας Σχίζα (φυσικοθεραπεύτριας).

«Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά μέσα στο 2020 προκειμένου να κόψουμε την πίτα μας. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι –βάση έρευνας- οι ρευματικές παθήσεις είναι πολύ συχνές, αφού η συνολική συχνότητά τους,  βρέθηκε στο επίπεδο του 27% των ενηλίκων. Με άλλα λόγια 1 στους 4 Έλληνες ενήλικες παρουσιάζει κάποια ρευματική πάθηση. Συνολικά, περίπου 2.500.000 ενήλικες Έλληνες πάσχουν από ρευματικές παθήσεις. Ως ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Ηλείας κυριότερος στόχος μας είναι να προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις ρευματοπάθειες και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια διστακτικότητα από πολλούς στο να συμμετέχουν στην προσπάθεια μας όμως δεν πτοούμαστε και προσκαλούμε όποιον το επιθυμεί να γίνει μέλος του συλλόγου μας. Μέσω της σελίδα μας στο facebook ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α ΗΛΕΊΑΣ, μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να έρθει σε επαφή μαζί μας»… τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Ηλείας Μαρία Πλάγου.

Μετά την κοπή της πίτας, οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις δράσεις της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Ηλείας που προγραμματίζονται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Όλη η επικαιρότητα