Ελλάδα

«Ελάχιστη ως ανύπαρκτη τροφή, σπάνια τους έπλεναν και τους καθάριζαν» – Τι αναφέρει η δικογραφία για το γηροκομείο στα Χανιά

 Στην δικογραφία εμπλέκονται 29 ακόμα άτομα
Ακούστε το άρθρο

Παρασκευή και Σάββατο οι απολογίες των επτά συλληφθέντων στο γηροκομείο των Χανίων – Κατηγορούνται μεταξύ άλλων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και ανθρωποκτονίας.

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο πήραν από την ανακρίτρια Χανίων οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση της λειτουργίας ιδιωτικής δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων στα Χανιά.

Η υπόθεση απασχολεί τις Αρχές από τον Απρίλιο του 2021 όταν και υπήρξαν καταγγελίες για τις συνθήκες λειτουργίας της δομής και για θανάτους ηλικιωμένων.

Μετά από πολύμηνη έρευνα της ΕΛΑΣ σχηματίσθηκε δικογραφίακαι σήμερα, συνελήφθησαν επτά άτομα (4 γυναίκες και 3 άνδρες) κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, παραβάσεις του νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών.

Όλη η επικαιρότητα