Λακωνία

Ελαφόνησος: Αίσιο τέλος για έναν σέρφερ και άλλα τρία άτομα

Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 2/10 στη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών μετά από ειδοποίηση πως ένας άνδρας, ο οποίος έκανε χρήση αετοσανίδας (kite-surf) στη θαλάσσια περιοχή της μεγάλης παραλίας Σίμου Ελαφόνησου, έχρηζε βοήθειας. Παράλληλα, τρία ακόμη άτομα, που προσπάθησαν να συνδράμουν στη διάσωση του εν λόγω σέρφερ, βρίσκονταν σε δυσχερή θέση.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό τους, από ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού κι ένα ιδιωτικό σκάφος, ενώ παράλληλα από στεριάς διενεργήθηκαν έρευνες από περιπολικό όχημα του Λιμενικού. Τελικά, οι λιμενικοί εντόπισαν τα συγκεκριμένα άτομα  στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή της Ελαφονήσου.

Οι τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν εξέλθει στην ξηρά, δήλωσαν καλά στην υγεία τους και δεν αιτούνταν ιατρικής βοήθειας, ενώ από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Πηγή: lakonikos.gr

Όλη η επικαιρότητα