Αθλητισμός Ηλεία

«Έλαμψαν τα παιδιά μας» – Παγκόσμιο ρεκόρ ο Καραλής

Ακούστε το άρθρο

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Καραλής!

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στο άλμα επί κοντώ στον κλειστό στίβο σημείωσε ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος πέρασε τα 5.78 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας άλτης, αρχικά, “έσπασε” το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (5.70), με 5.71, ενώ στη συνέχεια πέρασε τα 5.78, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων του Σουηδού Άρμαντ Ντουπλάντις, ακριβώς ένα χρόνο πριν (11/02/2017) με 5.75 στη Νέα Υόρκη.

Να σημειωθεί, βέβαια, πως ο Σουηδός είχε κάνει άλμα 5.82 τον Μάρτιο του 2017 και πάλι στη Νέα Υόρκη, αλλά η IAAF δεν κατέγραψε επίσημα τη συγκεκριμένη επίδοση, με αποτέλεσμα να ανήκει πλέον στον Καραλή η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών.

Στον αγώνα του ΣΕΦ, ο Καραλής επιχείρησε άλματα και στα 5.86, αλλά απέτυχε να περάσει το συγκεκριμένο ύψος. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο Έλληνας άλτης είναι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον κλειστό στίβο και στην κατηγορία των παίδων, με 5.54, από τις 5 Μαρτίου 2016, στο Γιάμπλονετς της Τσεχίας.

Εμμανουήλ Καραλής: Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 5.78 στο άλμα επί κοντώ [VIDEO]

Μαργαρίτα Τσουκαλά – Στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο πένταθλο Γυναικών

Η Μαργαρίτα Τσουκαλά είναι Πρωταθλήτρια Ελλάδας Γυναικών πεντάθλου στον κλειστό στίβο. Η 17χρονη αθλήτρια (κορασίδα) του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΥΡΓΟΥ και του Σάκη Καίσαρη μετά από ένα συγκροτημένο αγώνα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο πετυχαίνοντας και νέα προσωπικά ρεκόρ -κατά τη διάρκεια του αγώνα της που διήρκησε 12 ώρες – και θα γιορτάσει τη νίκη της και σήμερα στα 17α γενέθλιά της.

Η μαθήτρια της Β’ Λυκείου ξεκίνησε χθες το πρωί με τα 60 εμπόδια όπου ήταν 3η με επίδοση 9’’40 διαλύοντας στην κυριολεξία το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ (9’’70).

Στη συνέχεια ήταν 2η υπερπηδώντας το ύψος 1μ.66 εκ. με νέο ρεκόρ, χάνοντας άτυχα το 1μ.69 εκ.

Στη σφαιροβολία ήταν 1η με επίδοση 12μ 33 εκ., στο μήκος λόγω κούρασης και εμπειριών έμεινε πίσω σε επίδοση αλλά κρατήθηκε μ’ ένα άλμα στα 5μ 11 εκ. (έχει φετινό 5μ. 53 εκ. ) στην 6η θέση. Τέλος στα 800 μέτρα με 2΄27’’51 κέρδισε την κούρσα με τρόπο εντυπωσιακό αφού με εντυπωσιακό σπριντ πέρασε τις αντίπαλές της με άνεση.

Είναι η μεγαλύτερη διάκριση που κάνει η Πυργιώτισσα πρωταθλήτρια , αφού πλέον είναι κορυφαία στη χώρα για το 2018 στον κλειστό στίβο όλων των κατηγοριών και σε μία κατηγορία που συμμετέχουν κορασίδες, νεάνιδες, νέες και γυναίκες .

Η Πυργιώτισα πρωταθλήτρια δεχόμενη τα συγχαρητήρια όλων των επώνυμων που βρίσκονται στο Ειρήνης και φιλίας τόνισε : «Ευχαριστήθηκα τον αγώνα και τον χάρηκα κυριολεκτικά. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Σάκη Καίσαρη που χρόνια τώρα με έκανε να φτάσω μέχρις εδώ, τους γονείς μου και τα αδέρφια μου που μου συμπαραστέκονται, τους συναθλητές μου, τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μου και τους καθηγητές και τις καθηγήτριές μου στο σχολείο γιατί όλοι με βοηθούν. Ευχαριστώ τον Κώστα Παναγιωτόπουλο και τη βιομηχανία «Παναγιωτόπουλος» για τη χορηγία. Τέλος ευχαριστώ το σύλλογό μου τον Απόλλωνα Πύργου και εύχομαι και τους συναθλητές μου ανάλογες επιτυχίες. Θέλω να πω εδώ ότι και η βράβευση από τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανό μας έδωσε δύναμη πριν από λίγες μέρες στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών για να έχουμε υγεία και να αγωνιζόμαστε».

Ο προπονητής της Σάκης Καίσαρης τόνισε: «Είναι μία μεγάλη διάκριση για την αθλήτριά μας. Κέρδισε δίκαια και το μέλλον της ανήκει. Οι στόχοι μας φέτος είναι φυσικά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα επτάθλου της κατηγορίας της και πλέον με προσοχή θα υλοποιήσουμε το σχεδιασμό μας ώστε η Μαργαρίτα να είναι στην καλύτερή της φόρμα στην Ουγγαρία στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

 

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναγιώτης  Μάντης στο έπταθλο, 3ος ο Καψής

Πρωταθλητής Ελλάδας στο έπταθλο κλειστού στίβου είναι από χθες και ο 23χρονος Ηλείος Ψυχολόγος Παναγιώτης Μάντης με επιδόσεις που δείχνουν ότι είναι σε τροχιά επιτυχιών. Ο Ηλείος πρωταθλητής του Πανιωνίου, παλιός του Κοροίβου, έκανε στα 60 μέτρα 7’’19, στο μήκος 6μ.74εκ., στη σφαιροβολία 13μ08 εκ., στο ύψος 1μ.69εκ., στα 60 εμπόδια 8’’41, στο άλμα επί κοντώ 4μ. 50εκ και στα 1000 μέτρα 3’ 13’’ 90 .

Ο αθλητής τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος από τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο καθώς επίσης και από τους 4.952 βαθμούς .
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των σύγχρονων Πανελληνίων αγώνων που τα σύνθετα κερδίζουν δύο πρωταθλητές που «γεννήθηκαν» στην Ηλεία.

*** Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Καψής στο μήκος με 7μ.60 αθλητής της ΑΕΚ παλιός του Απόλλων Πύργου

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων – Θρίαμβος για την Πυργιώτικη Πάλη

Θρίαμβος για το σωματείο του Πύργου Τιτάν Πυργου και τον προπονητή του Αλέξη Κολιτσόπουλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στην Αθήνα. Το σωματείο του Πύργου που εξειδικεύεται στην πάλη λίγα χρόνια, έχει κάνει τους πάντες να παραμιλάμε με τις επιτυχίες που σημειώνει αποδεικνύοντας ότι με σωστή δουλειά  όλα γίνονται.

Δύο χρυσά Πανελλήνια μετάλλια, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο σε αγώνες με εντονότατο συναγωνισμό δίνουν έννοια στη λέξη μετάλλιο, διότι η άσχετη πολυχρησία της στην καθημερινότητα των εντύπων την έχει φθείρει.

1Ος Πανελληνιονίκης ο Γιώργος  Νικολόπουλος  στα 65 κιλά με τρεις νίκες  8-0 ,8-0,

7-5 και τον τελικό με σοβαρότητα και  3-1

2η Πανελληνιονίκης η Παναγιώτα Κωνσταντοπούλου στα 57 κιλά στην ελευθέρα πάλη μετά από έντονο συναγωνισμό και

3ος Πανελληνιονίκης ο Νικόλαος Ντόκο στα 110 κιλά

Επίσης 1η Πανελληνιονίκης η Αλεξία Αναστασοπούλου στα 40 κιλά ελευθέρα

Η Ρουμπίνη Τριαντάφυλλοπουλου στα 53 κιλά τραυματίστηκε και τελικά ήρθε 5η.

Όλη η επικαιρότητα