Αθλητισμός

Έλαμψε στο 18ο Διασυλλογικό του Ναυπλίου ο Σύλλογος Σαολίν Πύργου

athanasopoylos_dionysios.jpg

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 18ο διασυλλογικό πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών στο κλειστό γυμναστήριο Ναυπλίου  μπροστά σε πλήθος κόσμου που παρακολούθησε τις προσπάθειες μικρών και μεγάλων αθλητών όλων των επιπέδων. Διοργανωτής του πρωταθλήματος ήταν ο ΜΑΣΤΕΡ Δημήτρης Παπαβασιλείου για τον Α.Σ Σαολίν Κουνγκ Φου Ν. Ελλάδας με τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλίου και υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 16 Σύλλογοι και 200 αθλητές και αθλήτριες.

Ο  ΕΑΚΦΓΤ Φοίνικας, ο Σύλλογος που διαδίδει τη Κουλτούρα του Σαολίν στο Πύργο, με τους Δασκάλους Αλτάνη Θεόδωρο και Καπατσούλια Παναγιώτη, στη παρθενική συμμετοχή του με 17 Σπουδαστές και Σπουδάστριες, επέστρεψε με 17 Χρυσά μετάλλια και πολλά χαμόγελα.

Αναλυτικά η ομάδα του Συλλόγου του Πύργου: Δικαίος Αργύριος, Φωτόπουλος Γεώργιος, Φωτόπουλος Χρήστος, Φωτοπούλου Χριστίνα, Φωτοπούλου Θεοδώρα, Αλτάνης Δημήτριος, Αλτάνη Φιλίτσα, Θεοδωροπούλου Αναστασία, Κωστόπουλος Αντρέας, Κωστόπουλος Νικόλαος, Κωστοπούλου Μαριάννα, Αθανασοπούλου Μαρίσια, Αθανασόπουλος Διονύσιος, Αναγνωστοπούλου Μαρία, Καλογεροπούλου Δήμητρα.

Ο Αθανασόπουλος Διονύσης βαθμολογήθηκε με 26,3 βαθμούς πετυχαίνοντας έτσι τη κορυφαία θέση από την ομάδα του Πύργου, με την Αναγνωστοπούλου Μαρία να ακολουθεί με 26 βαθμούς και τους Αθανασοπούλου Γεωργία και Κωστόπουλο Ανδρέα να ισοβαθμούν με 25,9 βαθμούς.

Ο ΕΑΚΦΓΤ Φοίνικας, λειτούργησε το Φεβρουάριο μετά από σειρά ετών αδράνειας. Οι Σπουδαστές  αγόρια και κορίτσια, έκαναν μια αξιοπρεπή εμφάνιση κι έδειξαν, τι μπορεί κάποιος να καταφέρει εάν δουλεύει σκληρά και κατευθύνεται από σωστούς Δασκάλους. Το Σαολίν Κουνγκ Φου, δεν είναι αθλητισμός, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το παρουσιάζουν σαν αθλητισμό. Είναι Πολιτιστική Κουλτούρα και απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν διάθεση κι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν μια Παράδοση 1.500 χρόνων. Δήλωσε ένας εκ των Δασκάλων του Συλλόγου, ο Σιφού Καπατσούλιας Παναγιώτης.

Ο ΕΑΚΦΓΤ Φοίνικας [http://www.shaolin-pyrgos.gr], είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας του Σαολίν [http://www.shaolin-europe.org/] της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν [http://www.shaolinfederation.gr] και πιστοποιημένος από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν [ΕΠΟΚΕΣ] [http://www.shaolinculturalcenter.gr], του Επίσημου φορέα του Σαολίν στην Ελλάδα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο +30 6972571370 ή να μας επισκεφτείτε από κοντά στην οδό  Ζαΐμη 18, στον Πύργο.

Όλη η επικαιρότητα