Με εντολή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μεταβαίνει απόψε, Τρίτη 14 Αυγούστου, στην Αδριανούπολη το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για να παραλάβει  τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Θα τους  μεταφέρει  στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τους υποδεχτούν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής.

Υπολογίζεται το αεροσκάφος να προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη μετά τα μεσάνυχτα.

Σε επικοινωνία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού με τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι αν θα γίνει δίκη των δύο στρατιωτικών θα γίνει ερήμην και εάν επιβληθεί ποινή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην απελευθέρωση 2 ελλήνων συνέβαλαν οι συνεχείς προσπάθειες των ελληνικών αρχών και μάλιστα, κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν στο περιθώριο της πρόσφατης συνόδου του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των δύο στρατιωτικών ως πρώτο ζήτημα κατά τη συνάντησή τους.