Χωρίς κατηγορία

Ελεύθεροι με αναστολή οι 13 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της DePuy

Ακούστε το άρθρο

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε τις ποινές των 13 κατηγορουμένων – Τους αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη

Την απόφασή του επί των ποινών για τους 13 κατηγορούμενους για την υπόθεση της DePuy,ανακοίνωσε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Συγκεκριμένα, στους 13 κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης που ξεκινούν από εννέα έτη και φτάνουν τα τρία έτη φυλάκισης και σε όλους αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους που είχαν κριθεί ένοχοι, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και που καταδικάστηκαν, περιλαμβάνονται στελέχη της βρετανικής εταιρίας, γνωστοί γιατροί και στελέχη δημοσίων νοσοκομείων, επιχειρηματίες και συνεργάτες της DePuy. Ειδικά, σε ό,τι αφορά στους κατηγορούμενους γιατρούς το δικαστήριο με τη σημερινή απόφασή του, τους επέβαλλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Παράλληλα, το δικαστήριο χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό και ως εκ τούτου όλοι οι καταδικασθέντες να είναι ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την κατηγορία, κατά την εξαετία 2000 -2006, η DePuy θυγατρική εταιρεία της αμερικανικής Johnson&Johnson «δραστηριοποιήθηκε» στην Ελλάδα προκαλώντας ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο άνω 11.500.000 ευρώ. Ειδικότερα, φέρεται ότι τα μηχανήματα τα οποία προμήθευσε 114 νοσοκομεία της Ελλάδας τα υπερκοστολογούσε τουλάχιστον κατά 35%.

Όλη η επικαιρότητα