Ηλεία

Ελεύθεροι με όρους οι δύο που κατηγορούνται για τον εμπρησμό στο Γεράκι

Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες, μετά την απολογία τους στον Ανακριτή Αμαλιάδας, οι δύο ημεδαποί οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Γερακίου την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.

Ο 31χρονος από την περιοχή και ο 29χρονος αδελφός του οδηγήθηκαν χθες το πρωί στον Ανακριτή από το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδας και το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας.

Και οι δύο απολογήθηκαν χωρίς δικηγόρο, ενώ καταθέσεις ελήφθησαν από τον πυροσβέστη, ο οποίος είχε συλλάβει επ’ αυτοφώρω τον 29χρονο, καθώς και από συγγενείς των δύο αδελφών. Τόσο οι φερόμενοι ως οι δράστες των εμπρησμών όσο και οι συγγενείς τους που κατάθεσαν, υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Τελικά, μετά τις απολογίες τους αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους κάθε 1η και 16 του μηνός.

Στο μεταξύ, το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό στοιχείων και πιθανόν δραστών, οι οποίοι εμπλέκονται στις περιπτώσεις με τις υπόλοιπες πυρκαγιές οι οποίες εκδηλώθηκαν σε περιοχές του δήμου Ήλιδας. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία αξιολογούνται και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Όλη η επικαιρότητα