Κόσμος

Ελεύθερος ο ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Τούρκος πιλότος Ozkaywakci Suleyman.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ενεργοποιήθηκε σήμερα. Η απόφαση δεν αναστέλλει τη χορήγηση ασύλου, αλλά δίνει τη δυνατότητα στον Τούρκο πιλότο να είναι ελεύθερος, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας για τη χορήγηση ασύλου, που θα συζητηθεί στις 4 Μαΐου.

Μέχρι τις 4 Μαΐου, το ΣτΕ έκρινε ότι “δεν πρέπει να χορηγηθούν στον αξιωματικό ταξιδιωτικά έγγραφα, να ορίσει ως τόπο διαμονής του συγκεκριμένη και μη δημιοσιοποιούμενη διεύθυνση και να του επιβάλλει την υποχρέωση να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του”.

Η ασφάλεια των οκτώ αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νews 24/7 οι αρμόδιες υπηρεσίες προσανατολίζονται να κρατήσουν αρχικά τον συγκυβερνήτη του τουρκικού ελικοπτέρου και εν συνεχεία τους υπολοίπους οκτώ, υπό συνθήκες μιας ιδιότυπης κράτησης, όλους μαζί, στον ίδιο χώρο.

Ο χώρος αυτός, μάλιστα, δεν αποκλείεται να είναι ο χώρος που κρατούνται σήμερα ή ένα αυστηρά φυλασσόμενο αστυνομικό τμήμα, με τον συγκυβερνήτη (και εν συνεχεία και τους υπολοίπους επτά) να δύνανται να πηγαίνουν με αυστηρή συνοδεία σε ταβέρνα για φαγητό ή ποτό. Σε κάθε περίπτωση, το σημείο φύλαξης δεν θα γίνει γνωστό, για λόγους ασφαλείας.

Όλη η επικαιρότητα