Ελλάδα

Έλενα Κονιδάρη: Αναγκαιότητα η λειτουργία Κέντρου Μαστού στην Περιφ. Δυτικής Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη λειτουργίας ενός άρτια εξοπλισμένου και οργανωμένου Κέντρου Μαστού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναδεικνύει το μέλος του Τομέα Υγείας της ΝΔ Έλενα Κονιδάρη.

Στη διάρκεια συνάντησης που είχε η κ. Κονιδάρη, με την πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαϊας Λιολιώ Κολυπέρα και τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο γραφείο του Συλλόγου,   ενημερώθηκε για τα προβλήματα που εμφανίζει η πρόληψη και η αντιμετώπιση των γυναικών της περιφέρειάς μας.

Προβλήματα τα οποία πηγάζουν από την έλλειψη ενός οργανωμένου Κέντρου Μαστού. «Κατά προτεραιότητα θα πρέπει να δρομολογηθεί η δημιουργία ενός  Κέντρου Μαστού στο πλαίσιο στο Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου το οποίο διαθέτει σύγχρονα μηχανήματα και όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Κι όταν λέμε Κέντρο Μαστού εννοούμε να παρέχει όλο το πλαίσιο των υπηρεσιών στην γυναίκα της περιοχής μας. Αυτό σημαίνει πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, αντιμετώπιση, αποκατάσταση και ψυχολογική υποστήριξη» ανέφερε η κ. Κονιδάρη μεταφέροντας και το βασικό αίτημα του Συλλόγου. Παράλληλα χαρακτηρίζει απαράδεκτο το να υπάρχουν σήμερα γυναίκες οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Επίσης τονίζει ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα δωρεάν γονιδιακού ελέγχου.

«Αν δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος Σύλλογος ο οποίος έχει αναπτύξει ένα πολύ σημαντικό έργο ζωής  και οφείλουμε δημόσια να τον ευχαριστήσουμε, πολύ φοβάμαι ότι σήμερα θα είχαμε γυναίκες που θα κατέληγαν από μία νόσο που η έγκαιρη διάγνωσή της σημαίνει και διάσωση. Το έργο του είναι καθοριστικό τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης και πρόληψης, όσο και σε επίπεδο στήριξης των γυναικών που πάσχουν. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει να δώσει τη δέουσα προσοχή στο θέμα αυτό και να μην στερεί από τις γυναίκες την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση» ανέφερε η κ. Κονιδάρη.

Όλη η επικαιρότητα