Αθλητισμός

Έλενα Κονιδάρη: Δήλωση με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της διοργάνωσης των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διοργάνωσης των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, το μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Κονιδάρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τον Οκτώβριο του 2017 η Πάτρα επιλέχθηκε από την Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων να φιλοξενήσει τους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες. Από τότε μέχρι σήμερα έχει περάσει σχεδόν ενάμισης χρόνος χωρίς να έχει γίνει τίποτα στην προετοιμασία της διοργάνωσης, και συγκεκριμένα σε πτυχές όπως είναι η χρηματοδότηση της Οργανωτικής Επιτροπής, οι μελέτες και οι προκηρύξεις των έργων που είναι αναγκαία για την διεξαγωγή του σημαντικού αθλητικού γεγονότος, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών κ.ά.

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να σοβαρευτεί, υλοποιώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Πάτρα και τιμώντας  την εμπιστοσύνη που έδειξε η ΔΕΜΑ στην Ελλάδα. 

Ο πήχης έχει τοποθετηθεί ψηλά και ενδεχόμενη αδυναμία της Πάτρας και της Ελλάδας να διοργανώσει τους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία μας. Πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα όλοι μας, κοινωνία και φορείς, για να διασφαλίσουμε την ομαλή προετοιμασία και φιλοξενία της διοργάνωσης. Σε αυτή την προσπάθεια θα συμμετέχω με όλες τις δυνάμεις μου.

Όλη η επικαιρότητα