Αχαϊα Εκπαίδευση

Έλενα Κονιδιάρη: «Η οικονομική πίεση και η έλλειψη προοπτικής για επαγγελματική αποκατάσταση αναγκάζει τους νέους στη μετανάστευση»

Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτους ρυθμούς, το μέλος του Τομέα Υγείας της Ν.Δ. Έλενα Κονιδάρη συνεχίζει το οδοιπορικό της σε όλη την Αχαΐα. Στόχος του εβδομαδιαίου προγράμματός της είναι να βρίσκεται κοντά στους πολίτες, να τους ακούει, να αφουγκράζεται τις αγωνίες τους και να καταγράφει τα προβλήματα που χαρακτηρίζουν την υγειονομική τους κάλυψη.

Στο πλαίσιο της έντονης δραστηριοποίησής της, η κ. Κονιδάρη, προχθές συναντήθηκε με αντιπροσωπευτική ομάδα γυναικών, της Αιγιάλειας οι οποίες προέρχονταν κυρίως από τον εκπαιδευτικό χώρο.

Στη διάρκεια της συζήτησης που είχαν, η κ. Κονιδάρη έγινε αποδέκτης της αγωνίας τους για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν οι συνεχείς μεταρρυθμίσεις Γαβρόγλου.

Επίσης της εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον των παιδιών με δεδομένο ότι η μετανάστευση αποτελεί σχεδόν μονόδρομο για την επαγγελματική αποκατάστασή τους. Κάτι που λειτουργεί διαλυτικά στο θεσμό και στη συνοχή της οικογένειας.

«Οι οικογένειες είναι πιεσμένες αφόρητα. Από τη μία η οικονομική πίεση που δεν τους αφήνει πλέον κανένα περιθώριο για να στηρίξουν τα παιδιά τους εκπαιδευτικά, μιας και το φροντιστήριο είναι πλέον απαραίτητο από τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, και από την άλλη η έλλειψη προοπτικής για επαγγελματική αποκατάσταση αναγκάζει τους νέους στη μετανάστευση» σχολίασε η κ. Κονιδάρη προσθέτοντας ότι : «Το τελευταίο είναι το πιο επικίνδυνο για τη χώρα μας καθώς χάνουμε το πολυτιμότερο επιστημονικό μας δυναμικό αλλά και την επόμενη γενιά. Μην ξεχνάμε ότι όσοι φεύγουν δεν επιστρέφουν κι έτσι δημιουργούν οικογένειες και νέες ρίζες στη χώρα όπου έχουν μεταναστεύσει κι εμείς δημιουργούμε μία χώρα γερόντων. Αυτός είναι ο προβληματισμός που εισπράττω όπου κι αν βρεθώ. Πολλοί εκφράζουν το φόβο ότι η χώρα μας θα σβήσει εάν δεν ληφθούν μέτρα που θα ανακόψουν αυτό το κύμα φυγής».

Όλη η επικαιρότητα