Αθλητισμός Ηλεία

Έλενα Βλαχαντώνη : «Όταν κάτι το αγαπάς πολύ, μπορείς και να διακριθείς σε αυτό»

Ακούστε το άρθρο

«Εντυπωσιακό, αλλά και δύσκολο το 40ο Ολυμπιακό ραλλυ» –  «Θέλω πολύ να συμμετάσχω στον μεγάλο αγώνα της Κύπρου το ERC»

Ποιος είπε ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και οι αγώνες ραλλυ είναι μόνο για άνδρες; Αυτόν τον … μύθο τον καταρρίπτει η Έλενα Βλαχαντώνη, που έχει γράψει την δική της ιστορία στον χώρο της ταχύτητας.

Η Έλενα Βλαχαντώνη με καταγωγή από την Αρχαία Ολυμπία, έχει συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες ραλλυ στην Ελλάδα, με πιο πρόσφατο το 40ο Ολυμπιακό ραλλυ, όπου δεν μπόρεσε μαζί με τον Ιωάννη Τασιόπουλο να τερματίσουν αφού εγκατέλειψαν λόγω μηχανικής βλάβης στην 6η και τελευταία ειδική διαδρομή!

Αυτή η ατυχία όμως δεν την πτόησε και η Έλενα Βλαχαντώνη μέσα από την συνέντευξη που μας παραχώρησε, μας μιλάει για τα όνειρά της, για τις έως τώρα εμπειρίες της και μας τονίζει ότι όταν αγαπάς κάτι πραγματικά, κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σε σταματήσει, από το να καταφέρεις να διακριθείς σε αυτό!

– Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ποιες είναι οι κυριότερες διοργανώσεις που έχεις συμμετάσχει;

“ Η ενασχόληση μου με τους αγώνες αυτοκινήτου ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια στην ηλικία των 18ετών και ο πρώτος μου αγώνας ήταν στο Λουτράκι! Οι αγώνες στους οποίους έχω συμμετάσχει, είναι κυρίως στην Πελοπόννησο, για τον λόγο του ότι με ενδιαφέρει το κύπελλο χώματος, όπου οι περισσότεροι αγώνες είναι στην Πελοπόννησο. Εύχομαι φέτος να τα καταφέρουμε και να κάνουμε και κάποιους επιλεγμένους αγώνες από το πρωτάθλημα των ραλλυ”.

– Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι μια κοπέλα να συμμετέχει σε ένα άθλημα που θεωρείται ανδροκρατούμενο; Ποιος ή τι σε προέτρεψε να ασχοληθείς με τα Ράλλυ;

“ Νομίζω πως όταν κάτι το θες και το αγαπάς πολύ, μπορείς και τα καταφέρνεις να διακρίνεσαι σε αυτό. Φτάνει να βελτιώνεσαι συνεχώς και να ακούς τους ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία σε αυτό τον χώρο και ειδικά το δάσκαλο μου Λώρη Μελετόπουλο (EL-EM) που πάντα με στηρίζει. Τον ευχαριστώ και νομίζω πως με αυτό το τρόπο μπορείς να τα καταφέρεις οπουδήποτε με ήθος και σεβασμό!”

– Ποια είναι η καλύτερη ανάμνηση που έχεις από την συμμετοχή σου σε αγώνα; Και ποια ήταν η πιο δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπισες;

“ Η καλύτερη μου ανάμνηση και πάντα ξεχωριστή ήταν ο πρώτος μου ασφάλτινος αγώνας με οδηγό τον Γιάννη Τασιόπουλο, έναν από τους καλύτερους ασφάλτινους οδηγούς στην Ελλάδα στο σπριντ Κρεμαστής με ένα ΣΑΧΟ VTS όπου κερδίσαμε τη 2θέση Γενικής μέσα σε πολύ καλά κ’ ανταγωνιστικά αυτοκίνητα. Ο πιο δύσκολος ήταν το φετινό Ολυμπιακό ραλλυ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν, όπου χρειαζόταν πολύ καλή και αποτελεσματική καθοδήγηση. Λόγω ομίχλης δεν μπορούσαμε να δούμε ούτε καν έξω από το αυτοκίνητο τι γίνεται!”

– Πριν από λίγες μέρες στάθηκες άτυχη στο 40ο Ολυμπιακό αφού δεν τερματίσατε; Είσαι απογοητευμένη από αυτό το γεγονός;

“Ήταν ένας όμορφος αγώνας με αξιόλογες συμμετοχές, δύσκολος βέβαια γιατί οι ειδικές είχαν πολύ λάσπη και για τον οδηγό μου ήταν ο δεύτερος αγώνας σε χώμα οπότε ήταν ακόμη πιο δύσκολο. Επίσης το αμάξι που οδηγήσαμε ήταν ένα πανάκριβο Renault CLIO r3 όπου μας το παραχώρησε ο κ. Μελένιος Δημήτρης στο οποίο ήμασταν υποχρεωμένοι να το προσέξουμε!”

 

– Σε ποιον αγώνα τώρα θέλεις να πάρεις μέρος;

Θέλω πολύ να συμμετάσχω στον μεγάλο αγώνα της Κύπρου το ERC όπου πέρυσι είχα πρόταση να πάω άλλα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν τα κατάφερα. Εύχομαι φέτος να τα καταφέρω”.

– Θεωρείς ότι δίκαια η Ηλεία θεωρείται «παράδεισος» για την διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας;

“Φυσικά και το πιστεύω. Η περιοχή μας έχει τους καλύτερους  αγώνες χωμάτινου και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Λέσχη μου την ΑΟΛΑΠ Πύργου για τις διοργανώσεις της όλα αυτά τα χρόνια στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι όλοι εξαιρετικοί και εύχομαι να συνεχίσει έτσι και να είμαι περήφανη που είμαι μέλος της”.

 

– Θέλεις να τονίσεις κάτι κλείνοντας αυτή την συνέντευξη ή να ευχαριστήσεις κάποιον για την έως τώρα παρουσία σου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό;

Θέλω να ευχαριστήσω τους οδηγούς μου Γιάννη Τασιόπουλο και Γιάννη Ζούνη για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά το μπαμπά μου Γιάννη Βλαχαντώνη που με στηρίζει σε κάθε μου προσπάθεια”.

Όλη η επικαιρότητα