Ηλεία

Ελεύθεροι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών στη Ζαχάρω

Σε όλους τους κατηγορούμενος, οι οποίοι υποστήριξαν πως ότι βρέθηκε στην κατοχή του ήταν για προσωπική του χρήση, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης τους δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν σήμερα μετά τις απολογίες του ενώπιον του Ανακριτή Πύργου οι τέσσερις άνδρες που είχαν συλληφθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στην Εθνική Οδό Πύργου-Ζαχάρως για υπόθεση ναρκωτικών.  

Σε βάρος τους είχε ασκηθεί δίωξη από κοινού για τα αδικήματα της κατοχής και της καλλιέργειας ναρκωτικών με σκοπό την εμπορία και κατά περίπτωση για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σε όλους τους κατηγορούμενος, οι οποίοι υποστήριξαν πως ότι βρέθηκε στην κατοχή τους ήταν για προσωπική τους χρήση, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης τους δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σε ότι αφορά το χρονικό της υπόθεσης, οι τέσσερις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τους εντόπισαν να κινούνται με αυτοκίνητο στην Ε.Ο. Πύργου-Ζαχάρως και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αρχικά στο Ι.Χ. εντόπισαν και κατέσχεσαν συνολικά 1.250 γραμμάρια κάνναβης.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων ανδρών σε Μακρίσια , Δουνέικα και Αλποχώρι οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά τα εξής:

-15 κιλά και 516 γραμμάρια κάνναβης (ημίχλωρη και αποξηραμένες κορφάδες)

-18 δενδρύλλια κάνναβης και

-1 επαναληπτική κυνηγητική καραμπίνα.

Επισημαίνεται ότι τα 15.303 γραμμάρια κάνναβης  εντοπίστηκαν στη οικία του ενός εκ των κατηγορούμενων, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Την υπεράσπιση των τεσσάρων κατηγορούμενων είχαν αναλάβει οι δικηγόροι Θοδωρής Αντωνόπουλος, Διονύσης Αντζουλής και Βάντα Κοντούλη.

Όλη η επικαιρότητα