Ηλεία

Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για τη ληστεία παντοπωλείου στην Αμαλιάδα

Την υπεράσπιση του κατηγορούμενου ανέλαβε η δικηγόρος Αμαλιάδας Μαγδαληνή Πλεμμένου.
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον Ανακριτή Αμαλιάδας ο άνδρας που συνελήφθη την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου για ληστεία σε ένα παντοπωλείο.

Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την επιβολή των περιοριστικών όρων σε βάρος του κατηγορούμενου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ληστείας.

Όσον αφορά την υπόθεση, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την προανάκριση του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ο κατηγορούμενος φέρεται να έκλεψε την ταμειακή μηχανή από ένα παντοπωλείο και όταν έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, που προσπάθησε να τον σταματήσει, ο φερόμενος ως δράστης του άσκησε σωματική βία.

Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών ο κατηγορούμενος είχε κλέψει και τρόφιμα από τη συγκεκριμένη επιχείρηση την ίδια μέρα (σ.σ. που κατηγορείται ότι διέπραξε τη ληστεία) αλλά και την προηγούμενη.

Στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του παντοπωλείου, με τη συνδρομή πολιτών, ανέκτησε την ταμειακή μηχανή, ενώ ο κατηγορούμενος συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο συλληφθείς από 14 έως και 15-9-2023 είχε διαπράξει ακόμη τέσσερις κλοπές στο παντοπωλείο, αφαιρώντας τρόφιμα.

Την υπεράσπιση του κατηγορούμενου ανέλαβε η δικηγόρος Αμαλιάδας Μαγδαληνή Πλεμμένου.

Όλη η επικαιρότητα