Categories: Αγροτικά

ΕΛΓΑ: Έως την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις για το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε στις πυρκαγιές

Share

Έως την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταμέτρησης του ζωικού κεφαλαίου που χάθηκε στην φωτιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στον Δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων. Αυτό επεσήμανε μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ Πάτρας κ. Γεώργιος Τσιλιγιάννης.

Οι εκτιμήσεις για το ζωικό κεφάλαιο, σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους θα ξεκινήσει άμεσα γιατί τίθεται και θέμα περιβαλλοντικό αφού η παραμονή των νεκρών ζώων δημιουργεί συνθήκες ρύπανσης με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος και για την υγεία των κατοίκων.

Στα πλαίσια αυτά άνοιξε και η πλατφόρμα όπου οι πληγέντες θα κάνουν αναγγελία των ζημιών που έχουν υποστεί ηλεκτρονικά. Μάλιστα από σήμερα θα έχουν την δυνατότητα να μπαίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει καθορίσει ο ΕΛΓΑ. Αμέσως μετά θα επισκεφθούν τις περιοχές οι εκτιμητές προκειμένου να κάνουν τον έλεγχο και να βγάλουν τα πορίσματα.

Για το ζωικό κεφάλαιο θα ξεκινήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις και μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρωθεί αφού η παραμονή των νεκρών ζώων δημιουργεί και περιβαλλοντικά προβλήματα. Η ειδική πλατφόρμα για την αναγγελία των ζημιών θα είναι διαθέσιμη από σήμερα στους πληγέντες και θα μπορούν να της κάνουν χρήση.