Ελλάδα

Με ελικόπτερο απεγκλωβίστηκε τουρίστας από χαράδρα στην Κεφαλονιά

Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος είχε, μετά από πολύωρη επιχείρηση διάσωσης, η περιπέτεια που έζησε ο Πολωνός τουρίστας, όταν ξεκινώντας το πρωί να εξερευνήσει τα μονοπάτια και τις ομορφιές του ‘Ασσου στην Κεφαλονιά, κατέληξε να βρεθεί εγκλωβισμένος μέσα στις κρημνώδεις χαράδρες του απόκρημνου «γυμνού» βουνού.

Μετά την έκκληση για βοήθεια που έκανε μέσα από το κινητό του τηλέφωνο, στο σημείο έσπευσαν εθελοντές και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς, με τέσσερα οχήματα και εννέα πυροσβέστες. Το δύσβατο όμως της περιοχής, εμπόδιζε τους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας να φτάσουν στο σημείο, ενώ μετά από κινητοποίηση της αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς, ενεργοποιήθηκε στην αρχή ελικόπτερο Super Puma που δυστυχώς δεν κατάφερε να προσεγγίσει τον εγκλωβισμένο τουρίστα, και στη συνέχεια δράση ανέλαβε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου Sikorsky.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, δύο από τους πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τον Πολωνό τουρίστα και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, νερό, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ τον βοήθησαν να ανεβεί στο ελικόπτερο.

Τις σκηνές που εξελίχθηκαν για τη διάσωση του 45χρονου τουρίστα, που θύμιζαν εικόνες από ταινία δράσης, παρακολουθούσαν από μακριά, με αγωνία, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής και οι οικείοι του.

Ο Πολωνός τουρίστας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς για προληπτικούς λόγους, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα