Μπάσκετ

Elite League – Κόροιβος: Κατέθεσε ένσταση για κακή εφαρμογή των κανονισμών στον αγώνα του με τη Φ.Ε.Α.!

Η ανακοίνωση του Κοροίβου.
Ακούστε το άρθρο

Ο Κόροιβος έκανε γνωστό χθες μέσω της ιστοσελίδας του, πως κατέθεσε ένσταση μετά το τέλος του Σαββατιάτικου αγώνα του με την Φ.Ε.Α. Ν.Φ./Ν.Χ. , για κακή εφαρμογή των κανονισμών παιδιάς από τους διαιτητές, για μια φάση στο τέλος του α’ ημιχρόνου, όπου, σύμφωνα με τον Κόροιβο, υπάρχουν 3 διαιτητικά λάθη εις βάρος της Ηλειακής ομάδας. Μάλιστα, ο Κόροιβος στην ίδια σελίδα, ανάρτησε και το βίντεο με την επίμαχη φάση.

Η σχετική ανακοίνωση του Κοροίβου:

«Το τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Α.Σ.Α Κόροιβος κατέθεσε το Σάββατο μετά το τέλος την αναμέτρησης Φ.Ε.Α. Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας – Α.Σ.Α. Κόροιβος στις 18-03-2023 ένσταση για κακή εφαρμογή των κανονισμών παιδιάς από τους διαιτητές της ως άνω αναμέτρησης.

Η επίμαχη φάση έγινε 10’’ πριν τη λήξη του 2ου δεκαλέπτου όπου σε διάρκεια 3- 4 δευτερολέπτων διαπιστώσαμε 3 διαιτητικά λάθη εις βάρος της ομάδας μας.

Δεν δόθηκαν βήματα στο ν.14 της γηπεδούχου ομάδας, στη συνέχεια δίνεται αμφισβητούμενο φάουλ υπέρ του ν.8 της γηπεδούχου ομάδας, πόσο δε ανύπαρκτο αντιαθλητικό που δόθηκε τελικά και στην εξέλιξη της φάσης καταμετρήθηκε καλάθι ενώ φανερά η μπάλα δεν είχε καμία πιθανότητα να καταλήξει στο καλάθι, τουναντίον απομακρύνεται από αυτό για να πέσει στο παρκέ. Θ

εωρήσαμε ότι όλα τα παραπάνω σφάλματα στην ίδια φάση του αγώνα είναι πολλά για να τα θεωρήσουμε απλά λάθη και επειδή πρέπει όλοι να κρινόμαστε, διότι το σκορ της κανονικής διάρκειας του αγώνα ήταν 74- 74, άρα προκύπτει αλλοίωση αποτελέσματος, καταθέσαμε την ένσταση προκειμένου να διαφυλάξουμε το κύρος του συλλόγου μας, την ιστορία του και τη διαδρομή του στο Ελληνικό μπάσκετ, τα οποία θα πρέπει να γίνονται σεβαστά απ’ όλους και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης τα οποία θα εξετάσουν το περιεχόμενο της ένστασης».

Όλη η επικαιρότητα