Categories: Μπάσκετ

Elite League: Πρεμιέρα για το 2023 για Κόροιβο

Share

Ολοκληρώνεται σήμερα η 12η αγωνιστική, της Elite League που ξεκίνησε χθες το απόγευμα, με το παιχνίδι του Κοροίβου και τον Αμύντα, που θα ξεκινήσει στις 3μ.μ., στο Κλειστό της Ήλιδας, με διαιτητές τους: Λιότσιο (Β/Δ Ελλάδας), Νάστο (Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου) και Κανελλόπουλο (ΕΣΚΑ-Η).

Κ. Δελέγκος: «Πολύ επικίνδυνος ο Αμύντας»!

Ο Κόροιβος λοιπόν φιλοξενεί σήμερα τον Αμύντα για την 12η αγωνιστική της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν και ο προπονητής του Κώστας Δελέγκος, μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio, στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

Ο Κώστας Δελέγκος είπε:  Για το αν τους επηρεάζει η διακοπή των γιορτών

«Στην περίοδο των εορτών το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντάμε είναι το πρόβλημα της συγκέντρωσης των παικτών. Για μας που είμαστε επαρχία λειτουργεί ανασταλτικά και το κομμάτι ότι λείπουν απ’ τις οικογένειές τους. Και σ’ εμάς και στον Αμύντα, όπου υπήρχαν προσθήκες και αποχωρήσεις, βοηθάει ο χρόνος για να προσπαθήσουμε να βάλουμε τα καινούργια παιδιά πιο γρήγορα στο rotation της ομάδας. Συνηθίζεται να λέμε ότι η αρχή της χρονιάς είναι πάντα δύσκολη και πλέον έχουμε επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Το μυαλό μας πλέον δεν είναι στις διακοπές».

Για το παιχνίδι απέναντι στον Αμύντα

«Ο Αμύντας είναι μια συμπαγής ομάδα, έχει χάσει πολλά παιχνίδια στον πόντο και με λίγο τύχη θα ήταν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Σίγουρα η ποιότητα που έχει πλέον και με τον Λιακόπουλο στο ρόστερ του τον κάνει πάρα πολύ επικίνδυνο. Είναι ένα παιχνίδι που δεν έχουμε πολλά να κρύψουμε. Αυτές οι αλλαγές που κάναμε ίσως δώσουν κάτι διαφορετικό στην κάθε ομάδα. Η προσέγγισή μας πρέπει να ‘ναι στο αμυντικό κομμάτι, να είμαστε σκληροί γιατί παίζουμε στην έδρα μας και από κει να πάρουμε ώθηση και για την επίθεσή μας».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Κοροίβου

«Το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε απ’ την αρχή του πρωταθλήματος ήταν ο εκ του αποτελέσματος κακός σχεδιασμός που είχαμε κάνει, με την έννοια ότι δεν καταφέραμε να προσελκύσουμε όλα τα παιδιά που θα μπορούσαμε ώστε να φτιάξουμε ένα πιο μεγάλο ρόστερ και ποσοτικά και ποιοτικά. Τα προβλήματα το να προσελκύσεις παίκτες να έρθουν στην επαρχία όσο περνούν τα χρόνια είναι ακόμη δυσκολότερα. Το αντιμετωπίσαμε πάρα πολύ έντονα αυτό το καλοκαίρι και είχαμε ένα ρόστερ 9 παικτών, το οποίο μπορεί να δημιουργεί πολλά προβλήματα κυρίως στην καθημερινότητά μας όσον αφορά την προπόνηση. Ένας απ’ τους λόγους που η αρχή δεν ήταν όσο καλή θα θέλαμε ήταν κι αυτό, ξεφύγαμε αργά, με πολλά προβλήματα στη στελέχωση του ρόστερ, αλλά επειδή τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά απ’ την πρώτη μέρα, κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια και σιγά σιγά αρχίσαμε να δείχνουμε ένα πιο καλό πρόσωπο, κάναμε κάποιες σημαντικές εκτός έδρας νίκες».

Για τις κινήσεις που έκαναν στην περίοδο των γιορτών

«Προσπαθήσαμε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο να ενισχυθούμε. Πήραμε παιδιά, μεγαλώσαμε σιγά σιγά το ρόστερ μας και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά, πάνω στη φιλοσοφία που θέλει ν’ ακολουθήσει η ομάδα με παιδιά ταλαντούχα που έχουν φιλοδοξία να παρουσιαστούν στο μπασκετικό στερέωμα. Τα δύο παιδιά που αποκτήσαμε (σ.σ. Βύρλας και Σιδηροηλίας) είναι νεαρά, με φιλοδοξία να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Θέλω να πιστεύω ότι τη νέα χρονιά θα δείξουμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο και θα πετύχουμε τους στόχους που έχει η ομάδα».