Μπάσκετ

Elite League: Στα Άνω Λιόσια, σήμερα και αύριο το Final-4

Οι νικήτριες ομάδες των ημιτελικών θα ανέβουν στην Basket League, ενώ ο τελικός θα αναδείξει τον πρωταθλητή Elite League Ερρίκος Ντυνάν 2022-23
Ακούστε το άρθρο

Αυτό το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαΐου, το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, θα φιλοξενήσει το Final -4 της Elite League, μέσω του οποίου δύο ομάδες, οι νικήτριες των ημιτελικών του Σαββάτου, θα εξασφαλίσουν τον προβιβασμό στην Basket League, ενώ η νικήτρια του μεγάλου τελικού της Κυριακής θα στεφθεί πρωταθλήτρια.

Σάββατο 27/5 – Ημιτελικοί 16.30: Ψυχικό – Τρίτωνας (1) 19.15: Μαρούσι – Πανερυθραϊκός (2)

Κυριακή 28/5 – Τελικοί 13.00 (θέσεις 3-4): Ηττημένος 1- Ηττημένος 2 15.45: Τελικός Νικητής 1-Νικητής 2 Οι νικήτριες ομάδες των ημιτελικών θα ανέβουν στην Basket League, ενώ ο τελικός θα αναδείξει τον πρωταθλητή Elite League Ερρίκος Ντυνάν 2022-23. Οι αγώνες θα καλυφθούν από την ΕΡΤ και από το YouTube της Ε.Ο.Κ., όσο για το ακριβές πρόγραμμα των καναλιών μετάδοσης θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές του Final-4 Σάββατο 27/5 Ο.Κ.Α.Λ. 16.30: 

Ο.Κ.Α.Λ. 16.30: Ψυχικού-Τρίτων (Πιτσίλκας-Θεονάς-Αγραφιώτης Ιωάν.) (1) Ο.Κ.Α.Λ. 19.15: Μαρούσι-Πανερυθραϊκός (Τσαρούχα-ΤσώνοςΤηγάνης) (2) Κυριακή 28/5 Ο.Κ.Α.Λ. 13.00: Ηττημένος 1-Ηττημένος 2 (Τσολάκος-ΚαρπάνοςΤσιμπούρης) Ο.Κ.Α.Λ. 15.45: Νικητής 1-Νικητής 2 (Κορομηλάς-Ταρενίδης Στ.- Ζακεστίδης) Τι δηλώνουν οι προπονητές των 4 μνηστήρων, για τις 2 θέσεις στην Basket League! Οι προπονητές των 4 ομάδων, Ψυχικού, Τρίτωνα, Αμαρουσίου και Πανερυθραϊκού, ρωτήθηκαν αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πρόκληση, αν κερδίσουν την άνοδο στην Basket League, με τον Δημήτρη Χουχουλή να είναι ο πλέον ξεκάθαρος αναφέροντας ότι στον Πανερυθραϊκό το έχουν κοστολογήσει και θα αγωνιστούν: «Δεν ήταν στο μυαλό μας να διεκδικήσουμε την άνοδο, αλλά η ομάδα είναι έτοιμη, έχει μελετήσει, έχει κοστολογήσει και θα είμαστε έτοιμοι, εφόσον τα καταφέρουμε, να παίξουμε στην Basket League. Αν τα καταφέρουμε, από την Κυριακή το πρωί η ομάδα μπαίνει στη φάση υλοποίησης της συμμετοχής στην Basket League».

Ο Γιώργος Ρεμεντέλας από πλευράς Ψυχικού ανέφερε πως «αυτή τη φορά η Α.Ε. Ψυχικού είναι έτοιμη να υποστηρίξει ενδεχόμενη άνοδο στην Basket League», λαμβάνοντας υπόψη μας ότι το πέτυχε και πέρυσι και δεν κατάφερε να αγωνιστεί. Ο Μιχάλης Μιχελάκος για λογαριασμό του Τρίτωνα τόνισε ότι η διοίκηση προσπαθεί να βρει πόρους προς αυτή την κατεύθυνση: «Η διοίκηση της ομάδας είναι σε μια διαδικασία ανεύρεσης πόρων. Τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά, από άποψη εγγυήσεων και οικονομικών δεδομένων». Τέλος, ο Γιώργος Σκαραφίγκας μιλώντας για το Μαρούσι ανέφερε πως υπάρχει διάθεση, αλλά θα ήθελε η ερώτηση να του γίνει το Σάββατο το βράδυ και μετά το παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό: «Εικόνα υπάρχει, διάθεση να παίξουμε στην Basket League υπάρχει, από εκεί και πέρα, η απάντηση είναι το βράδυ του Σαββάτου».

Όλη η επικαιρότητα