Μπάσκετ

Εlite League: Στους κορυφαίους της όγδοης αγωνιστικής ο Νίκος Καμάρας

Ακούστε το άρθρο

Το basketblog.gr για ακόμη μία εβδομάδα, επιλέγει τους δικούς του κορυφαίους της αγωνιστικής, ενώ παράλληλα σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε κι εσείς μέσω των polls τους δικούς σας πολυτιμότερους παίκτες και προπονητές.

1. Νάσος Γκρέκας (Αμύντας)

Ο Νάσος Γκρέκας έχει σταθερή παρουσία στο πρωτάθλημα της Elite League τα τελευταία χρόνια και μάλιστα έχει και πάρα πολύ σταθερή παρουσία. Μάλιστα ο 26χρονος άσος βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και φέτος. Ωστόσο στην αναμέτρηση με τον Παπάγο έκανε μακράν την καλύτερή του εμφάνιση και μία από τις κορυφαίες της καριέρας του.

2. Αντριάνο Τοπάλι (Αμύντας)

Ο Νάσος Γκρέκας μπορεί να βρέθηκε στην ζώνη του λυκόφωτος στην σπουδαία νίκη του συνόλου του Λιόγα απέναντι στον Παπάγο, ωστόσο κι ο παρτενέρ του στην backcourt της ομάδας Αντριάνο Τοπάλι, βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα «πονοκεφαλιάζοντας» σε μεγάλο βαθμό την άμυνα των «Στρατηγών». Σύμφωνα με τη γλώσσα των αριθμών ο 28χρονος άσος έφτασε μία ανάσα από το double – double, αφού πέτυχε 16 πόντους (5/10 σουτ), μοίρασε εννιά ασίστ και μάζεψε έξι ριμπάουντ. Μάλιστα μάζεψε 27 μονάδες στο PIR, ενώ μπορούμε να πούμε ότι ο άλλοτε παίκτης της Δάφνης Δαφνίου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση την φετινή σεζόν, αφού «έχει πάρει» στις πλάτες του τον Αμύντα.

3. Νίκος Καμάρας (Κόροιβος Αμαλιάδας)

Ο Νίκος Καμάρας την φετινή αγωνιστική περίοδο είναι πραγματικά ασταμάτητος κι αποτελεί τον αναμφισβήτητο ηγέτη του συνόλου του Δελέγκου, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τη φετινή σεζόν. Άλλωστε ο 25χρονος φόργουορντ αποτελεί τον δεύτερο σκόρερ στην κατηγορία με 21,1 πόντους, τη στιγμή που είναι πολύ καλός και σε άλλες στατιστικές όπως τα ριμπάουντ (5,4) αλλά κι οι ασίστ (1,6), στοιχεία που αποδεικνύουν το πόσο πληθωρικός είναι. Ο άλλοτε άσος του Άρη συνέχισε τις υψηλές πτήσεις και στην εύκολη επικράτηση της ομάδας του επί της ΦΕΑ, όντας μάλιστα ο πολυτιμότερος για τους Ηλειους. Συγκεκριμένα μέτρησε 22 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ήταν πολύ αποτελεσματικός και στον τομέα της δημιουργίας με τρεις ασίστ. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς το σύνολο του Αλέξη Καρατζά δεν μπόρεσε να περιορίσει την δράση του επιθετικά, με αποτέλεσμα ο Κώστας Δελέγκος να τον διατηρήσει στον αγωνιστικό χώρο για 34 λεπτά και να μαζέψει 25 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

4. Δημήτρης Γράβας (Ελευθερούπολη)

Ο Δημήτρης Γράβας αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες τα καλύτερα χρόνια στην θέση του στο επίπεδο της Elite League, με ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του να είναι το εξαιρετικό του μακρινό σουτ. Μάλιστα ο 29χρονος άσος είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του συνόλου του Κυριάκου Παπαδόπουλου στη φετινή σεζόν, καθώς δίνει πολύτιμες λύσεις στον τομέα του σκοραρίσματος είτε από κοντά είτε από μακριά, αφού μπορεί να απειλήσει με διάφορους τρόπους τις αντίπαλες άμυνες. 5. Μάριος Δόξας (Αμύντας) Ο 26χρονος σέντερ, στάθηκε άτυχος και φέτος, καθώς ένας χτύπημα στο χέρι στον φιλικό με τον Πανιώνιο τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα. Όμως ο άλλοτε παίκτης του Παγκρατίου δεν πτοήθηκε από αυτό το συμβάν κι έχει εκκινήσει πολύ δυναμικά την σεζόν, αλλάζοντας την εικόνα του Αμύντα. Βέβαια ο Δόξας πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση στην πολύ κρίσιμη αναμέτρηση με τον Παπάγο και μάλιστα κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, με συνέπεια να παίξει καθοριστικό ρόλο στην μεγάλη νίκη.

Προπονητής: Γιώργος Μάνταλος (Μεγαρίδα)

Το μεγαλύτερο μερίδιο της μέχρι στιγμής εξαιρετικής πορείας της Μεγαρίδας στο πρωτάθλημα πιστώνεται ο αρχιτέκτονας του οργανισμού Γιώργος Μάνταλος, ο οποίος βρίσκεται στον σύλλογο από την Β’ ΕΣΚΑΝΑ και με μεγάλα και σημαντικά βήματα την έχει οδηγήσει στην Elite League. Ο έμπειρος τεχνικός δείχνει να έχει μεταφέρει πλήρως την φιλοσοφία του στους παίκτες κι ελπίζει ότι το οικοδόμημα που έχτισε όχι μόνο θα παραμείνει στέρεο αλλά και θα πρωταγωνιστεί για πολύ καιρό ακόμα

Όλη η επικαιρότητα