Ελλάδα

Έληξε το θρίλερ με το νεαρό που απειλούσε να ανατιναχθεί στον Λευκό Πύργο

leykos-pyrgos.jpg

Περισσότερες από τρεις ώρες διήρκεσε το θρίλερ με τον νεαρό άνδρα στη Θεσσαλονίκη που απειλούσε να ανατιναχτεί με χειροβομβίδα, που υποστήριζε ότι είχε στην τσέπη του.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει από την πρώτη στιγμή στο Λευκό Πύργο, στην είσοδο του οποίου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον νεαρό άνδρα και να τον ακινητοποιήσουν.

Από τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε η Αστυνομία φαίνεται πως ο άνδρας ήταν «καθαρός» και δεν έφερε κάτι πάνω του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα 25 έως 30 ετών με βεβαρυμένο ψυχιατρικό ιστορικό.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 9 το πρωί, όταν ο νεαρός έκανε την εμφάνισή του στην είσοδο του Λευκού Πύργου, απειλώντας ότι θα απασφαλίσει χειροβομβίδα που ισχυριζόταν πως είχε πάνω του, στη δεξιά τσέπη του μπουφάν που φορούσε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο, ενώ δύο διαπραγματευτές ανέλαβαν να έρθουν σε επαφή μαζί του για να τον πείσουν να παραδοθεί.

Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, ο νεαρός φέρεται να έλεγε στους αστυνομικούς διαπραγματευτές ότι αυτό που θέλει είναι «να καθαρίσει το όνομά του», ενώ ζήτησε και τσιγάρα, αίτημα που ικανοποιήθηκε.

Στο σημείο έφτασε κι ο πατέρας του νεαρού, ενώ το πλακόστρωτο μπροστά από το Λευκό Πύργο είχε αποκλειστεί, με την κυκλοφορία των οχημάτων πάντως να διεξάγεται κανονικά στην περιοχή.

Τελικά, οι αστυνομικοί, αιφνιδιάζοντας κάποια στιγμή τον νεαρό, όρμησαν πάνω του και τον ακινητοποίησαν για να δώσουν τέλος στο πολύωρο θρίλερ.

O άνδρας μεταφέρθηκε στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

Πηγή: In.gr

Όλη η επικαιρότητα