Ποδόσφαιρο

Ελλάδα 2004: Legends με ανατροπή. 5-3 με κορυφαίους Γιαννακόπουλο και Καραγκούνη

Ακούστε το άρθρο

Οι Spain National Teams Legends ήθελαν να πάρουν… ρεβάνς από τους Legends 2004 για τον αποκλεισμό στο Euro της Πορτογαλίας, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον Στέλιο Γιαννακόπουλο. Παρουσία 3.000 φιλάθλων στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, οι πρωταθλητές Ευρώπης το 2004 επικράτησαν 5-3 της Ισπανίας, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 και 3-1.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο ημίχρονο, σημειώνοντας χατ τρικ. Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός θυμήθηκε το εξαιρετικό γκολ που είχε πετύχει απέναντι στη “φούρια ρόχα” στη Σαραγόσα το 2003 και με μία εμφάνιση βγαλμένη από τα καλύτερα χρόνια του, βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου οι Legends 2004 να πετύχουν μία τρομερή ανατροπή.

Η Ισπανία προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ των Φρανθίσκο Καράσκο και Αλφόνσο Πέρεθ, με τον Γιώργο Καραγκούνη να μειώνει με τρομερό αριστερό βολέ στην κίνηση σε 2-1 λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Άλμπερτ Λούκε απάντησε άμεσα και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 στο 56ο λεπτό. Όμως, από εκείνο το σημείο και ύστερα, οι Legends 2004 ανέβαλαν τα ηνία του παιχνιδιού και έκαναν το μεγάλο come back.

Στο 70′ ο Γιώργος Γεωργιάδης, που πέρασε ως αλλαγή και ήταν εξαιρετικός, κέρδισε πέναλτι, το οποίο έχασε ο Άγγελος Μπασινάς, αλλά ο Γιαννακόπουλος στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Stelios πέτυχε και δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενος την κακή συνεννόηση των Ισπανών. Στο 82′ ο Κώστας Κατσουράνης έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα για πρώτη φορά στον αγώνα, ενώ λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης, ο Γιαννακόπουλος έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα από ασίστ του Παπαδόπουλου.

Θυμίζουμε πως το φιλικό είχε ιδιαίτερη σημασία, αφού μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Κ.Ε.Φ.Ι. (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Ιατρών) και του Χαμόγελου του Παιδιού Πάτρας.

LEGENDS 2004 (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Κατσουράνης, Φύσσας, Ζαγοράκης, Μπασινάς, Καραγκούνης, Τσιάρτας, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Χαλκιάς, Κατεργιαννάκης, Καψής, Βενετίδης, Γεωργιάδης, Παπαδόπουλος, Νταμπίζας, Καφές.

Δεν αγωνίστηκαν λόγω τραυματισμού οι: Δέλλας, Νικολαΐδης και Λάκης.

Απών ήταν μόνο ο Ζήσης Βρύζας.

O Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας μαζί με τους Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, Αντιδήμαρχο Τ. Πετρόπουλο και τον Συντελεστή της διοργάνωσης από την εταιρία Fairplay Δημήτρης Τζέτζος.

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της εφ. ”ΠΑΤΡΙΣ”


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΦΙΛΙΚΟ

Photo Credits: Eurokinissi

Όλη η επικαιρότητα